Creachick

CreaChick kleurboek

CreaChick is een online creasensatie waar Maris van Modem achter schuil gaat. Ze is bekend van haar website en youtube kanaal CreaChick met tienduizenden abonnees. Op youtube omschrijft ze het zelf; Een creatief kanaal, vol met leuke creatieve challenges! Maar ook waar ik samen met Rick (mijn man) regelmatig creatieve producten uittest. Ook zie je veel leuke producten voorbij komen die ik zelf ontwerp en die je ook in de winkel kan kopen! Veel van dit soort producten ontwerp ik zelfs samen met jullie!

Het volgen van CreaChick is erg leuk, een enthousiaste jonge dame die haar passie deelt. Zien hoe ze haar journals invult en illustraties maakt werkt inspirerend om zelf aan de slag te gaan. Naast Journals, stickervellen, stempels is er nu een kleurboek. Je vindt in dit boek illustraties die Creachick zelf vaak maakt. Het verschil is dat ze dit keer niet ingekleurd zijn dat is aan ons om te doen.

CreaChick kleurboek

De afgelopen tijd hebben we via het instagram kanaal van CreaChick af en toe mee kunnen kijken hoe de illustraties in het kleurboek tot stand kwamen. Als volger werden we er echt bij betrokken. De kleurplaten zijn echt heel verschillend. De ene kleurplaat is heel uitdagend door de kleine details die erin zitten en de andere is een stuk gemakkelijker. Het zijn hele persoonlijke illustraties. Voor de illustraties heeft CreaChick haar eigen gezin en poezen gebruikt ter inspiratie. Door het hele boek vind ik de illustraties echt uit het leven; stampen in de regen, de berg was, zitten bij de kat die op bed ligt, zitten achter een bureau, illustraties van alle dag en dat vind ik echt leuk. Er zijn een aantal collages waaronder één van planten en laat ik daar momenteel weer helemaal mijn liefde in gevonden hebben.

Het zijn 30 verschillende kleurplaten die allemaal enkelzijdig zijn. Het CreaChick kleurboek heeft bij elke kleurplaat een perforatierand zodat je de kleurplaat eruit kan halen.

De kaft heeft voor en achter een flap die net zo groot is als alle bladzijdes. Dit vind ik ideaal zo kan je het tussen je kleurplaat en de volgende kleurplaat leggen ter bescherming. Het papier is uitermate geschikt om met diverse materialen aan de slag te gaan.

creachick

Terwijl ik aan het kleuren ben

Het CreaChick kleurboek is echt heel anders dan de kleurboeken die ik al heb. Het is echt heel speels maar toch volwassen. Ik heb het idee dat ik een onderdeel ben van het ontwerpproces. CreaChick heeft het ontworpen en ik mag het afmaken door er kleur aan te geven. Daarnaast voelt het heel eigen. Ik zag mezelf in de platen en mijn vriend zei tegen me terwijl ik een van de platen aan het inkleuren was; “Ben je dat zelf?”

Het CreaChick kleurboek is nog niet af en ik ga er nog zeker uren plezier aan beleven. Wil jij dit ook dan kan je het boek aanschaffen natuurlijk voor €14,99 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC