handletteren

Creatief Handletteren & meer

Wanneer je eenmaal begint met creatief handletteren dan ben je verslaafd. Er zijn zoveel verschillende soorten om je tekst mooi op papier te zetten. Met potlood, fineliner maar ook met een kroontjespen. Technieken die ik vroeger op school leerde pas ik weer toe. Vergeten technieken die ik zo leuk vond maar niet meer deed. Mijn mooie kroontjes pen is weer uit de kast gehaald en heeft weer mogen proeven aan papier.

Het boek Creatief handletteren & meer bevat inspirerende tips, veel verschillende technieken en ideeën om vele mooie creaties te maken. Het boek is een A4 formaat met een stevige kaft. De bladzijdes in het boek zijn stevig. De uitstraling van het boek is een beetje vintage en dat past wel bij de technieken die er gebruikt gaan worden in het boek. Over de letters is een glanslack gedaan zodat ze er echt uitspringen op de cover.

Het boek is verdeeld in vier delen; Moderne kalligrafie, geïllustreerde letters, krijtletters en creatieve lettertechnieken.

Moderne kalligrafie begint bij het begin. De uitleg van de kroontjespen, de penhouder, de inkt en het papier. De Techniek wordt uitgelegd en dan kan je aan de slag gaan met de pennenstreken en leren hoe je de druk moet verdelen. Na het leren van letters, lettersverbinden en woorden creëren kom je bij het versieren van letters om zo tot mooie creaties te komen.

Geïllustreerde letters wordt gebruikt om mooie, inspirerende woorden op een nieuwe manier weer te geven en meer kracht bij de woorden bij te zetten. Dit hoofdstuk heeft als intro de basis van handletteren; potlood, pen, gum en papier. Aan de hand van voorbeelden kan je aan de slag met het creëren van mooie letters en teksten. Naast handletteren met pen en papier komen er ook leuke anderen manieren voorbij zoals handletteren op glas en digitaal maken van een creatie.

Het hoofdstuk krijtletters is echt leuk om weer te doen. Het is lang geleden dat ik met krijt bezig was en het blijft een leuke bezigheid maar wel een hele lastige. Voor ik de creaties kan maken die in het boek staan mag ik nog wel flink door oefenen. In het boek staan ook krijtbord bladzijdes om op te oefenen.

Creatieve lettertechnieken gaat over de manier waarop je al je creaties los kunt laten. Maak cadeaulabels op diverse manieren, volg de stap voor stap projecten en maak je eigen mooie creaties.

Voor mij had het boek ene klein nadeel. Ze geven aan dat het papier geschikt is om met inkt op te schrijven. Ik ben het hier deels mee eens. Het vloeit niet uit en komt niet helemaal zichtbaar aan de andere zijde erdoor maar toch zie je een doorschijning en dat vind ik jammer. Gelukkig is het bij de tekstpagina’s. Sowieso zijn dit oefenpagina’s en gebruik je ander papier om je creaties op te maken.

Wil je ook leren mooie teksten te maken? Koop dan zeker Creatief handletteren en meer €14,99 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)