creatief

Creatief voor een feest

Een toespraak houden daar ben ik niet voor gemaakt. Laat mij maar creatief bezig zijn en zorgen dat er wat leuks staat op tafel en eromheen. Zet mij maar neer achter mijn computer en ik zorg wel voor wat mooie dingen. Ik sta niet graag in de belangstelling van een grote groep, zelfs niet als ik ze ken.

Onze ouders waren in oktober 40 jaar getrouwd. Een etentje stond op de planning, gezellig met een hele groep mensen sushi eten. Mijn ouders houden niet van hele toneelstukjes, papa helemaal niet. Ik heb het van geen vreemde, want ik hou er ook niet van dat het voor mij gedaan wordt maar ik hou er ook niet van om het voor een ander te doen.

Toch wilden we iets doen voor onze ouders en waar we goed in zijn is creatief bezig zijn. Rianne ging aan de slag met pen en papier en ik met mijn computer. Samen kwamen we tot een totaalplaatje. Onze ouders hadden geen idee wat we aan het doen waren en dat was nog leuker.

Voor op tafel maakten we glaasjes met zand en steentjes en daarin hun namen, jaartal, het aantal jaar en een foto. Rianne is druk bezig geweest met handletteren en ik zorgde voor de foto’s met een klein detail eronder.

Bij binnenkomst een bordje met erbij een boek. In dit boek kwamen de felicitaties van de gasten. Natuurlijk nog veel lege pagina’s over en dat is juist handig. Ruimte voor alle kaarten en de foto’s die deze avond zijn gemaakt.

Dan nog een kleinigheidje een kleine bedankje voor wanneer iedereen weggaat. Sterretjes in een gepersonaliseerd hoesje. Uiteindelijk zijn er twee sterretjes per hoesje gekomen omdat het veel leuker is dan één.

Onze ouders waren verrast wat we gedaan hadden en dat vind ik mooi. Ze hebben een blijvende herinnering met deze spullen want natuurlijk komen de versiersels en het bedankje ook in het boek te zitten.

Zelf vond ik het erg leuk om te maken. Vaker zou ik zulke ontwerpen willen maken en op deze manier creatief willen zijn. Jammer dat ik niet van feestjes geven hou anders wist ik nog wel heel veel leuke manieren om het aan te kleden.