creatieve ontspanning

Creatieve ontspanning met kraskaarten

Creatieve ontspanning daar houd ik van. Vroeger lag mijn kamer al vol met van allerlei spullen. Van kleurboeken tot kraskaarten. Nu ligt onze woonkamer vol met mijn spullen. Hier een plank met kleurboeken, een muur met boeken en nu op de tafel een kraskaarten blok. 

Wat zijn kraskaarten?

Kraskaarten zijn zwarte vellen met een grijzen bedrukking. Deze grijze bedrukking kras je weg met een kraspen. Als je de lijnen en vlakken goed wegkrast krijg je een mooie plaat als resultaat. De kraskaarten die ik heb zullen een goudfolie laten zien maar je hebt ze ook met glitterfolie of flour folie.

In dit blok zitten zes kraskaarten en één kraspen. Tussen alle kaarten zit een beschermvel. Je kan ervoor kiezen om elke kaart los te scheuren of te laten zitten in het blok. Het velletje kan je onder je hand leggen om zo de rest van de kaart niet te beschadigen als je bezig bent.

Een houten kraspen

Ik ben een kraspen gewend die van een stukje metaal is en erg een krassent geluid maakt op het grijze laagje. Bij deze kraskaarten zit een houten kraspen (een kraspen die erg op een luxe sateprikker lijkt) wat geen naar geluid maakt als je het grijze laagje wegkrast.

creatieve ontspanning

Deze kleurkaarten om te krassen zijn een prettige manier om je te ontspannen. Zoek een comfortabel plekje, laat de rust over je heen komen en kras zorgvuldig beetje bij beetje de gouden illustratie tevoorschijn. Het resultaat: kleine kunstwerkjes, voor jezelf of om cadeau te doen.

Belangrijk

Belangrijk is dat je bij voldoende licht werkt. Wordt het te donker dan kan je wat details missen. Iets buiten de lijnen is niet erg want je krast gewoon net iets meer goud maar blijf je te dicht binnen de lijnen dan zie je grijze lijntjes. Probeer zo goed mogelijk op de lijn te blijven voor het beste resultaat.

Het krassen van de platen is heel ontspannend maar ook verslavend. Je wilt al het grijze weg hebben en alleen maar goud overhebben. Hieronder zie je hoe ik de kraspen gebruik en zo een oog goud maak.

creatieve ontspanning

De kaarten zijn 190 x 190 mm en zijn allemaal als ze gereed zijn zwart met goudfolie. De platen zijn heel divers en je hebt dunne en dikke lijnen waarin je de folie tevoorschijn moet krassen. Ik vind dit oprecht een creatieve ontspanning en kan je aanraden om dit product te kopen. Je bent een aantal uren zoet, kunt de kaart naar iemand opsturen of een mooi plekje geven op je bureau. Bij mij ligt dit blok op de bank en elke keer doe ik weer even een stukje krassen.

creatieve ontspanning

Ik ben gek op alles wat te maken heeft met creativiteit. Maar voor creativiteit heb je vaak veel tijd nodig. Voor dit dus niet, heb je even vijf minuten of tien dan kan je het blok openslaan en even een stukje doen. even jezelf voorzien van creatieve ontspanning Zo kan je elke dag creatief bezig zijn zonder dat het veel tijd en moeite kost. Dat vind ik heel fijn. Hierdoor is het een product wat je ook makkelijk meeneemt als je op pad gaat.

Wil jij zelf ook lekker aan de slag gaan en eens kijken of kraskaarten iets voor jouw is. Of ken je het nog van vroeger net als ik en wil je dit weer doen omdat er nu gewoon veel mooiere platen zijn dan kan ik daar helemaal inkomen. Deze of de andere twee bloks zijn voor € 12,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan The New Book Collective