culinesse

Culinesse 2016

Van 18 t/m 20 augustus vond de zesde editie plaats van het culinaire muziekfestival CuliNESSE. Op het strand aan de Zevenhuizerplas kon je weer genieten van culinaire hoogstandjes van verschillende gerenommeerde restaurants uit de regio, optredens van bekende artiesten en tal van andere activiteiten. Dit jaar was mijn eerste keer dat ik Culinesse bezocht.

 

Samen met Rianne ben ik naar Culinesse geweest en zoals je hier ziet hadden wij mooie glitterbandjes die ons toegang gaven tot het terrein en het waterponton. Op donderdag was het waterponton alleen toegankelijk voor VIP. Daar mochten we relaxen, drinken en genieten van de muziek en het uitzicht. Onze eerste missie, het vinden van het waterponton.

Het waterponton gevonden en onderweg kwamen we al veel lekkers tegen. Maar eerst even een drankje en een praatje met de organisatie. Wij hebben de mooie glitterbandjes van de organisatie gehad. Mijn werk sponsort evenementen van de organisatie en we verzorgen ook drukwerk. Het leuke hiervan is dat je de mensen die je vaak alleen telefonisch spreekt nu ook even ziet en spreekt in het echt. Daarnaast kan je echt zien wat ze doen en wat ze allemaal gedaan hebben om het evenement te realiseren.

Na een drankje in de zon werd het toch echt tijd om te gaan eten. Zonder overleg wisten we al wat we wilden eten; Sushi. Asian Glories was er voor een heerlijke sushi.

Om het Aziatische erin te houden haalden we bij Roffa Asian pork belly. Omdat het varken is durfde ik er niet te veel van te eten maar oooo wat ik ervan op heb was echt te lekker. Rianne haar gezicht toen ze een hap nam, dat zei gewoon genoeg.

Na twee hapjes was het weer tijd voor een drankje. Genietend van de zon besloten we op het waterponton te blijven voor het optreden van Niels Geuzenbroek.

Na het optreden was het tijd voor een kijkje backstage. Dan leer je wat er allemaal komt kijken bij een evenement als dit. De ruimte voor de vrachtwagens van de artiesten, hoe het er achter het podium uit ziet, dat er grote koelingen zijn voor het eten en de beveiliging.

Terwijl we over het terrein lopen krijg ik weer honger. Hoe kan het ook ander met al die geuren. Big Green Egg was aan de beurt. Ik wilde een pitta kip maat het werd wat anders want de kip was populair geweest.

Wanneer je uit de polder komt en al een paar keer langs hun aantrekkelijke tent bent gelopen dan moet je gewoon aanschuiven bij De nieuwe polder keuken. Wat ik daar gegeten heb. Dat heb ik twee keer gegeten zo lekker was het. Het was een toetje met overheerlijk ijs, aardbeien, chocolade dat in een gefrituurd laagje zat, en allemaal lekkere dingen ernaast. Als ik eraan denk proef ik het nu nog.

We hadden ons toetje op maar toch moest ik gewoon nog wat eten en wel bij De hemel op aarde. Een restaurant waar ik al zo lang een hapje wil eten maar nog steeds niet ben geweest kon ik nu een hapje proeven. Het was echt de hemel op aarde. Met muziek van Van Dik Hout op de achtergrond nam ik een hap van de lamskotelet en de patatas bravas en dat was echt goddelijk gemaakt.

We genieten nog verder van het optreden van Van Dik Hout, eten nog een stuk ananas uit de green egg en dan is het toch echt tijd om richting huis te gaan. We hebben genoten, vonden het super gezellig en relaxt.

Culinesse je was top!
Misschien tot volgend jaar