CuliNESSE

CuliNESSE 2018

Twee jaar heb ik enorm genoten van CuliNESSE. en deze week mocht ik naar editie drie voor mij In 2016 was het prachtig weer en heb ik met Rianne genoten van het eten en van Dik hout. Vorig jaar heb ik samen met mijn ouders en Rianne twee avonden op CuliNESSE beleefd, iets minder weer maar nog steeds erg leuk en Racoon en Miss montreal op het podium. Dit jaar was het helaas wat minder en dan vooral door het weer maar hebben we alsnog genoten.

Rond zes uur waren we op het terrein aanwezig. Nog lekker rustig en het weer is nog goed te doen. Niet warm maar het regent nog niet. We wandelen over het terrein richting het ponton. Op het ponton kom je deze avond alleen als je een polsbandje om hebt. Wij hebben het geluk deze om te hebben. Via mijn werk heb ik de luxe dat ik naar dit evenement kan. Wij hebben onder andere de entree tickets gemaakt en sponsoren het evenement.

De voorgaande jaren kon je alleen drinken op het ponton en kwam er eens een hapje als je mazzel had. Dit keer is het een andere opzet. Deze opzet is echt leuk en het ponton ziet er veel leuker uit. Er zijn lange tafels, het is aangekleed met planten, er loopt keurig gekleed personeel rond, Ketel 1 staat er mixjes te serveren en er is eten.

Het eten op het ponton is echt een perfecte toevoeging. De kwaliteit, de smaakervaring en de presentatie is van hoge kwaliteit. Wat hebben wij genoten van; Boneless pata negra ribs met witte kool en zaanse mosterd en dan de kwartel van de big green egg en dit allemaal geserveerd door Le Jean.

Kwart voor zeven, tijd om naar Sunset Boulevard te gaan. We gaan de tent in waar een dj gezellige en diverse muziek draait. We wachten tot Og3ne komt. Nog nooit had ik een live optreden van de dames gezien. Rianne wel en die was blij dat ze hier kwamen. Ik kan je vertellen dat ik enorm heb genoten. Wat een stemmen hebben deze dames. Dit was echt een top optreden die eigenlijk op Main stage had moeten staan.

We wandelen over het terrein halen wat eten en dan barst er een bui los. Iedereen gaat schuilen onder de tenten, je kan geen kant meer op. Als het weer een beetje droog is gaan we weer richting het ponton, wat drinken en genieten van de muziek. We gaan weer wat te eten halen alleen door het slechte weer moet je echt een bocht wurmen naar het eten. Dit is dus totaal niet leuk, te druk, te vol dat is echt jammer. Het is ook compleet uitverkocht. Bij Van S haal ik twee keer wat te eten en kijk dan hoe dat eruit ziet nou zo lekker smaakt het ook.

We gaan weer richting het ponton waar we gaan luisteren naar Blof. Het leukste is om tussen het publiek op het strand te staan want het ponton is wat verder weg maar het is zo’n massa dat ik hier goed sta met rust om me heen. Na een aantal onbekende nummers komen de bekende nummers en genieten we van de muziek.

CuliNEsse was weer leuk, helaas enorm druk waardoor bij het eten komen echt niet leuk was. De opzet van het ponton was veel leuker en dat is echt vele malen beter dan de jaren ervoor, de sfeer was leuker door de aankleding, het eten en dat maakte het erg leuk. Dag 2 met Kensington kon ik helaas onverwachts niet maar achteraf heel blij mee want regen en onweer vind ik niet leuk om in te staan. Ze hebben dit jaar echt pech met het weer gehad.