Culy Food Festival - Food

Culy Food Festival – Food

Maandag schreef ik al een stukje over het Culy Food Festival. Hierin zag je de locatie en hoe het eruit zag. Belangrijker eigenlijk, hoe was het eten! Wat heb ik veel gegeten deze dag. Dingen die ik nooit eerder heb gegeten en erg lekker waren.

Na een rondje lopen wist ik wat ik graag als eerste wilde eten. Een ontbijt op eerste paasdag dat hoort toch met een ei. Dus we aten egg benedict. Rianne met bacon en ik met zalm. Het werd voor ons klaargemaakt en dat is erg leuk om te zien. Het smaakte erg lekker. Eigenlijk was hij veel te klein maar wel weer groot genoeg om alle smaken te proeven.

Van je ontbijt gelijk naar een toetje? Waarom niet, nu we er toch staan. Maar wat ga je kiezen dan? Drie soorten en toch wist ik het gelijk. Ik wil die met de aardbeien en de chocolade saus. Rianne ging voor de macaron met een stukje goud erop.

Zien ze er niet beiden fantastisch uit. We zijn zo slim geweest om vanaf dit punt alles te delen. Zo kan je meer proeven en meer eten.

De aardbeien op dit toetje waren gedroogd en wat smaakt dat lekker. Ik eet meestal alleen verse aardbeien en was verrast van de hoeveelheid smaak die er aan deze aardbeien zaten. De chocolade saus was echt heerlijk en na deze foto belande er ook meer saus op mijn bordje. De macaron was vol van smaak en het witte maakte een mooie combinatie in beeld en smaak.

En dan iets eten wat ik nog nooit gegeten heb en zelfs een beetje eng vind. Maar goed je eet toch ook kip en koe dus waarom niet een insect die al dood is. Hij beweegt niet meer en is gebakken dus zo raar kan het niet zijn. Wanneer ik er één pak lijken er wel een paar te bewegen maar het is niet zo. Eenmaal in mijn mond smaakt het nergens naar. Het lijkt een beetje op het velletje van een gebraden kip. De nasmaak die is wel aanwezig en er zit heel veel smaak aan dat kleine beestje.

Rianne wist vanaf het eerste rondje ook wat ze graag wou proeven. Meneer Temaki maakte sushi rolls. Nou die gingen we dus proeven. Het was een rol met zalm, wortel en avacado. Vers gemaakt terwijl je er op staat te wachten. Een beetje kruiden erover, nog een beetje saus en zo klaar om mee te nemen en uit je handen op te eten.

Hoe gaan we dit opeten dachten we. Nou gewoon dus bovenaan beginnen en door happen. Hallo smaakexplosie. Ja alweer. De eerste sushi die ik at een half jaar geleden vond ik echt vies. De sushi erna was veel lekkerder. Deze was echt heerlijk. Zacht, veel smaak en geen kleffe bedoeling.

Als bijna laatste een flammkuchen. Ik had deze al op instagram voorbij zien komen. Ik wist dat ik die moest proeven en wauw wat was hij lekker. Nog lekkerder dan ik had gedacht. Knapperig en dan zacht door de crème. Pittig door de ui en zout door de spek. Een combinatie die goed samenwerkt. Een keer zelf maken lijkt me erg leuk.

Als laatste aten we een tomatenburger, heel apart eerst maar erg lekker. Heel zacht en met veel smaak. We hebben een enorm leuke dag gehad. Dingen geproefd die we anders niet gegeten hadden. Het assortiment aan verschillende soorten eten was groot. De locatie was erg leuk wel had het leuk geweest als je meer mogelijkheid had om naar buiten te gaan vooral met het lekkere weer een terrasje buiten had niet verkeerd geweest. Sfeer was top en relaxed