Culy Food Festival - Workshop Food Fotografie

Culy Food Festival – Workshop Food Fotografie

Naast muziek en eten waren er op het Culy Food Festival ook diverse workshops. Helaas was ik op de tijd van inschrijving niet achter en computer en ging het aan mij voorbij dacht ik. Gelukkig heb ik daar dan mijn zus. Ze wist via facebook een kaartje te bemachtigen voor de Food Fotografie workshop. Een workshop die ik graag wilde doen en nu kon doen.

Op zondag werden de foodfotografie & foodstyling workshops gegeven door foodstyliste Alexandra en foodfotografe Simone. Zij werken al jaren, zowel solo als samen, voor toonaangevende culinaire bladen, websites en kookboeken. Ook geven ze samen uitgebreide workshops voor (aspirant) fotografen en stylisten.

Er waren twee tafels. Een koekjes tafel en een sla tafel. Ik bevond me aan de sla tafel. Op tafel stonden allemaal dingen klaargezet. Zo zat ik bij een houtenplank, een bordje en theedoek. Met het eten wat op tafel stond konden we zelf ons bord bekleden maar eerst wat tips en trics van Alexandra en Simone.

Met de tips gingen we aan de slag en ondertussen liepen Alexandra en Simone rond voor wat hulp en om nog meer vragen te beantwoorden.

Met de tips van de workshop ben ik de volgende dag thuis aan de slag gegaan. Ik heb de tips niet toegepast en toen wel toegepast. Ik zag gelijk verschil in de foto’s. Het wordt natuurlijk nog veel oefenen maar dat ga ik zeker doen.

Op de foto’s veel schaduw wat kwam door de vele verlichting die in de loods hingen.