likes

Dafne Schippers – Dafne likes

Dafne Schippers de snelste Nederlandse vrouw op de korte afstanden. De topper waar ik mijn wekker voor heb gezet om te kunnen kijken wat ze presteerde. Helaas geen goud maar zo hard gewerkt en wel een zilveren medaille. Jaloers op haar lichaam en snelheid. Voor haar is het werk ik zal dat nooit bereiken maar met haar tips en voeding misschien wel wat verder komen.

Het is heel belangrijk om op je voeding te letten. Niet alleen als je sport maar altijd en een goede balans te vinden. Voor mij zelf is dat sinds het hardlopen belangrijker en belangrijker geworden. Zeker de afgelopen maanden en zeker de komende maanden gaat het een belangrijke rol spelen. Want de weg naar een marathon gaat niet alleen over kilometers afleggen maar ook goed eten en herstellen. Voeding kan daar heel veel in betekenen. Dafne Schippers is een voorbeeld van een topatleet, tips van haar zijn zeker welkom daarom was ik ook erg benieuwd naar haar boek.

Het beloven supersnelle recepten te zijn, sportief en voor elk moment van de dag. Nou dat supersnelle daar hou ik wel van want niks erger dan lang in de keuken moeten staan dan nodig.

Dafne Likes begint met een voorwoord, natuurlijk komt hier het mislopen van de gouden medaille naar voren. Het ontstaan van de foodblog van Dafne en haar zus Sanne en dat foodblog is geresulteerd in een kookboek.

Het begint met 5 punten waarin Dafne verteld hoe ze het zelf doet met voeding. Ze is hier wel duidelijk in dat het is hoe ze het zelf doet en niet dat het zo hoort. Het is de manier hoe het voor haar goed of niet goed voelt en daarin geeft ze kort wat uitleg en voorbeelden.

Wat je in het boek kan vinden; Hoe het boek werkt, Sport & voeding, Waar te koop, De recepten; Vóór het sporten, Ontbijt, Lunch preppen, On the road, Doordeweekse kost, Iets te vieren en Special family days.

Bij diverse recepten staan aanvullende tips. In de tips wordt advies gegeven hoe je ingrediënten kunt vervangen om het gerecht weer een andere twist te geven, vegetarisch te maken of juist van extra proteïnen te voorzien.

Dafne Likes is een prachtig boek, mooie fotografie, alle recepten op de foto en dat is voor mij wel een must zodat ik weet wat ik ongeveer ga eten want alleen aan de tekst heb ik weinig. Foto’s geven me een goede indruk en zin om aan de slag te gaan. Menig recept kreeg ik gelijk honger van. De recepten zijn inderdaad erg gemakkelijk en snel die ik al geprobeerd heb. Bij de meeste recepten heb je geen hele waslijst aan spullen nodig en veel dingen heb je waarschijnlijk al in huis omdat het basis ingrediënten zijn. De diversiteit in recepten is goed en natuurlijk ook veel lekkere recepten die je gewoon met niet sporters of healthy-people makkelijk kan gaan eten zonder dat ze denken dat je een te healthy recept op tafel zet. Één van de creaties die ik heb gemaakt zijn de kokosmakronen. Perfect gelukt zijn ze niet maar de smaak was wel goed. Een volgende keer gaan ze zeker beter lukken. Ik heb gehoord dat de chocolat chip cookies te lekker zijn dus die ga ik zeker snel maken en de andere recepten natuurlijk ook proberen.

Wil je ook aan de slag met de recepten van Dafne Schippers? Je kan Dafne Likes voor € 22,50  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Over Amstel

 

Bewaren