korter

De dagen worden korter

De dagen worden korter. In de ochtend wanneer het donker is rijd ik weg naar mijn werk, wanneer ik thuis kom dan is het al flink donker aan het worden. Aan de ene kant echt heerlijk maar aan de andere kant helemaal niet fijn.

Wat vind ik heerlijk aan de donkere dagen?

De donkere kortere dagen zijn lekker omdat het zo sfeervol is. Lekker op de bank met een dekentje, kaarsjes aan en een boek erbij. De lichtjes in de straten en dan zeker de kerstlichtjes die overal al langzaam opduiken. Ja, van deze sfeer houd ik zeker wel.

Maar wat is er dan niet fijn aan?

Wat ik heerlijk vind aan de dagen die korter worden heb ik ook een hekel aan. Het wordt eerder donker. Wanneer ik thuis kom moet ik hardlopen in het donker. Hardlopen in het donker brengt je in een dorp niet ver. Sommige wegen zijn helemaal niet verlicht, andere straten zijn te verlaten en dat betekend hele saaie rondjes in het dorp. Heel vaak de hoofdstraat door om een beetje afstand te maken. Maar niet alleen met sporten is het jammer. De mooie kleuren die buiten te zien zijn in de herfst mis ik wanneer ik binnen op mijn werk zit. Het weekend gaat vaak zo snel dat ik dan de kans ook niet heb. Daarom is het zo lekker om af en toe een dag vrij te zijn, even te wandelen en te kijken naar de mooie omgeving. Bij ons in het dorp heb ik daarom laatst een rondje gewandeld en kwam ik mooie dingen tegen.

Op zo’n heerlijke dag dat ik vrij ben wanneer heel veel andere mensen aan het werk zijn loop ik lekker rustig door het dorp. Ik neem mijn camera mee en ga op pad. Kijk naar de kleuren maar ook wat er aan de bomen groeit. Zo’n wandeling kan een uur duren maar soms maar twintig minuten. Wat het me brengt is een ontspannen gevoel en vooral wanneer de lucht mooi strakblauw is en de bomen zo mooi gekleurd dat het afsteekt tegen de blauwe lucht. Wanneer er allemaal bladeren op de grond liggen geniet ik nog meer, lekker erdoorheen stampen en de bladeren onder mijn schoenen horen. Lekker toch!

Wat vind jij van de kortere dagen en fijne herfstwandelingen?