Bossers

Danique Bossers – Work hard play hard

Danique Bossers is de eigenaar van Most Wanted. Most Wanted bestaat uit twee boutique’s en een webshop. Aan het hoofd van de boutique’s in Rotterdam en Amsterdam staat Danique Bossers, vijfentwintig en een heel groot bereik.

Nachtenlang Instagram afstruinen, op en neer naar Parijs met een minibudget en eindeloze avonden op kantoor. Danique Bossers weet als geen ander wat er nodig is om vanuit het niets een succesvol bedrijf op te bouwen. Als begin-twintiger richtte zij de inmiddels ongekend populaire webshop MostWanted op. Wat begon met de online verkoop van enkele T-shirts en kettingen, groeide uit tot een modemerk waar jonge fashionista’s niet meer omheen kunnen. En het houdt niet op, want na de opening van fysieke winkels in Amsterdam en Rotterdam, volgde in 2018 zelfs een eigen sieradenlijn samen met vriendin Monica Geuze. Maar succes komt niet zomaar aanwaaien, weet ook Danique. In Work hard, play hard vertelt ze over de hoogtepunten in haar leven én over de tegenslagen die ze daarvoor moest overwinnen. Intrigerend, motiverend, stoer en bovendien: goudeerlijk.

Danique ben ik gaan volgen toen ik haar zag in de vlogs van Monica. Vanaf die tijd ben ik haar blijven volgen, Most Wanted gaan volgen en bezocht natuurlijk. Haar live sessies op Instagram vind ik altijd erg leuk ook al doet ze die de laatste tijd niet maar dat is wel logisch als je het al erg druk hebt maar het was dus logisch vervolg dat ik dit boek wilde lezen. Ik wilde het niet alleen lezen omdat ik haar volg.

Het boek van Danique Bossers heb ik gekocht omdat ik erg benieuwd was naar haar verhaal, wat ze allemaal doet, wat haar motiveert en hoe ze daar is gekomen waar ze nu is. Je leest ook echt haar verhaal van begin tot nu. Hoe haar liefde voor kleding is ontstaan, hoe het op school ging, de opleidingen die ze gedaan heeft. Het werken wat ze al van jongs af aan doet. Er zit al jaren een ondernemer in haar het is niet opeens ontstaan het is iets wat al van kleins af aan in haar zit. Dit zijn leuke dingen om te lezen, het is niet opeens gekomen, het is beginnen met waar ze denkt dat kan en zo heel langzaam uitbouwen naar een Most Wanted website en boutique.

Naast dat je leest hoe heel het proces is gegaan komen er veel persoonlijke dingen voorbij. Zo vertelt Danique over haar extreme eczeem wat na een lange zoektocht lactose intolerantie blijkt te zijn. Natuurlijk komt ook Pieter aan de beurt. Leuk om te weten hoe ze elkaar ontmoet hebben en te lezen hoe hij het vond toen de winkel in Rotterdam ontstond. De tegenslagen komen ook voorbij en dat maakt het een eerlijk boek.

Waar ik heerlijk om heb moeten lachen is de vergelijking tussen Rotterdam en Amsterdam. In Rotterdam maakt het iedereen niet zo uit wat je aan hebt, lekker down to earth. In Amsterdam let Danique meer op wat ze aantrekt. Het is echt zo, dat verschil. Dit is een klein voorbeeld wat er leuk is aan Work hard play hard. Heel het boek is met humor en vlotheid geschreven. Je leest het dan ook binnen een paar uur uit. Dat vond ik wel jammer maar het verhaal was ook klaar want verder kijken hoe het gaat dat kan niet.

Het boek is rijk geïllustreerd met eigen foto’s. Het is mooi vrouwelijk vormgegeven met de zachtroze kleur en fijne formaat van het boek. Ik heb genoten van het boek en het verhaal van Danique. Één van de laatste pagina’s is zeker een om te onthouden daar legt ze haar sleutel tot succes uit.


Interessant om te lezen hoe Danique Bossers Most Wanted is gestart en hoe gemotiveerd ze is. Het boek is te koop bij bol.com voor € 20,- (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)