dankbaar

Dankbaarheidsjournal

Voor me heb ik een journal die er prachtig uitziet, heel dankbaar dat ik deze gekregen heb. De cover voelt als leer. Op de voorkant, rug en achterkant is er met een mooie folie tekst en tekens geplaatst. Dit geeft de journal een volwassen en serieuze uitstraling. De kleur is zacht roze en past perfect bij mij. Het is een dankbaarheidsjournal voor ‘s ochtends en ‘s avonds om je te helpen met positieve gevoelens en dankbaarheid.

Dankbaar, wat is het en waar kan en mag je het over zijn. Ik tik het in en google om het duidelijk te krijgen. Duidelijk voor mezelf wat dankbaarheid nu eigenlijk is en precies inhoud. Dankbaarheid is een sociale emotie die een positief gevoel geeft1. Het treedt op samen met andere positieve emoties zoals opgewektheid en tevredenheid. Dankbaarheid betekent dat je dankbaar bent voor iets. Het is de kern van werkelijk geluk en de belangrijkste reden voor dankbaarheid is dat je hierdoor gelukkig wordt. Zonder dankbaarheid zouden mensen altijd maar negatief zijn en al het moois van het leven over het hoofd zien.

Look and feel

Mijn zoektocht naar wat dankbaarheid is geeft meer duidelijkheid en zorgt dat ik de journal beter kan gaan bekijken. Het is een prachtig vormgegeven journal. De kleuren die gebruikt zijn Roze, Paars en beige geven het een zacht en vriendelijk uiterlijk. De pagina’s zijn overzichtelijk en hebben afwisselende looks zodat niet elke pagina achter elkaar hetzelfde is. Wat wel elke keer hetzelfde is dat is de tekst op de pagina’s en de vragen die aan je gesteld worden. De vragen zullen dus elke dag hetzelfde zijn en je uitdagen om er over na te denken niet hetzelfde te antwoorden. Met een zacht paars leeslint kan je bijhouden waar je bent gebleven.

In de ochtend en avond in te vullen

Dit Dankbaarheidsjournal is speciaal ontwikkeld om zowel ‘s ochtends als ‘s avonds in te vullen. Het helpt je om je dag te centreren rond positieve gevoelens en dankbaarheid. Elke pagina biedt ruimte om uitingen van dankbaarheid, persoonlijke affirmaties, herinneringen aan positieve interacties en de betekenissen van dat alles vast te leggen. Dit journal helpt je 90 dagen lang om dankbaarheid en diep reflecteren in je leven te integreren en er zo een dagelijkse bezigheid van te maken. Nadat je dit boek hebt ingevuld, is het een persoonlijke schat aan momenten vol dankbaarheid en prachtige reflecties, die op elk moment een bron van positieve inspiratie zullen zijn.

dankbaar

Een effectieve manier

Een dankbaarheidsjournal bijhouden is een effectieve manier om je gelukkiger en gemotiveerder te voelen in je dagelijkse leven. Regelmatig de tijd nemen voor dit journal zal je aanmoedigen om meer te focussen op de dingen die je inspireren en verrijken en minder op de dingen die je energie opslokken. Voor mij is het echt een uitdaging om even na te denken over de punten die gevraagd worden. Heel even stil staan bij de vraag Hoe ik vandaag een positief verschil maakte. Elke dag begin je met de vraag waar je op wilt focussen. Dit geeft me kans om even stil te staan bij het begin van de dag en niet opstaan, klaar maken en doorgaan. Maar rust vinden in de ochtend en dit even invullen.

Dit journal is zo ontworpen dat je er twee keer per dag in kunt schrijven. In de ochtend schrijf je link en in de avond vul je de rechterpagina in. Het spoort je aan om elke ochtend met een positief gemoed de dag te beginnen en om elke avond dankbaar op de gebeurtenissen van de dag terug te kijken.

dankbaar

Een journal bijhouden is niet voor iedereen weggelegd. Een dankbaarheidsjournal kan dan de oplossing zijn door vragen te beantwoorden toch een journal te hebben. Wil jij in de ochtend ook reflecteren met deze mooie versie? Bij bol.com is de Dankbaarheidsjournal te koop voor € 19,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus