wokking

Danny Jansen – Wokking lekker

Eten koken, ik vind het leuk maar het moet niet te lang duren. Ik heb het geduld daar niet voor en vind het dan ook weer saai worden als het te lang duurt. Wanneer er op een kookboek staat Snel, Simpel, Lekker en Vers wekt dat mijn nieuwsgierigheid. Nieuwe recepten kunnen wij altijd wel gebruiken want ons receptenboek is niet zo groot. Ik ben aan de slag gegaan met Wokking lekker van Danny Jansen.

Steeds meer wil ik koken met verse ingrediënten. De voornaamste reden is dat ik dan weet wat ik er zelf in stop en dat ik niet ongewenst veel suiker binnen krijg. Toch vind ik het samen met mijn vriend een hele uitdaging om te verzinnen wat we gaan eten. We lusten wel heel veel maar onze smaken verschillen nog al en dat maakt het lastig. Daarbij komt dat het snel klaar moet zijn. Daar heeft Danny Jansen dé oplossing voor: wokken! Wokken is een snelle manier van bereiden, waardoor vitamines en voedingsstoffen bewaard blijven en smaken goed tot hun recht komen. Danny legt op overzichtelijke wijze uit hoe wokken in zijn werk gaat, welke smaken en ingrediënten je kunt combineren, en hoe je je wokgerecht kunt opbouwen. Daarnaast deelt hij de receptuur voor meer dan 50 snelle, gezonde en perfect gebalanceerde gerechten, evenals recepten voor woksauzen en zelfs toetjes uit de wok. Wokking lekker!

Danny Jansen ken je misschien van 24kitchen waar hij recepten maakten van de Aziatische keuken. Bij koffietijd zie je hem ook met allerlei lekkere creaties voorbij komen en nu dus ook in mijn eigen keuken. Helaas moet ik nog wel zelf aan de slag want Danny staat niet in mijn keuken maar zijn kookboek Wokking lekker wel. De recepten in het boek zijn allemaal voorzien van een foto met een prachtig eindresultaat. Dit is een enorm pluspunt zo wordt ik al lekker gemaakt om iets te proberen want alleen een titel zegt me zo weinig. De recepten staan netjes stap voor stap uitgewerkt en de ingrediënten staan overzichtelijk in een rijtje naast het recept. Bijna alles kan je gemakkelijk in de supermarkt vinden en dat is wel heel makkelijk niet hele bijzondere dingen te hoeven zoeken.

We hebben een aantal recepten geprobeerd en ze zijn zeer goed gelukt. Onderstaande woksalon vond ik echt enorm lekker. Een gezonde manier van een kapsalon en ook nog eens heel mooi gepresenteerd door het in een helft van de sla te serveren. Naast de smaak vind ik de manier waarop ik het geserveerd heb gekregen erg goed gelukt. Ik kon het mooi op tafel serveren.

Het oog wil ook wat, niet alleen op tafel moet een recept er lekker uitzien maar ook als je in een kookboek kijkt. Elke foto ziet eruit of ik het op wil eten, zelfs de recepten die ik niet wil proberen zien er erg goed uit. De vormgeving van het boek is erg leuk, vrolijk en speels.

Wij gaan meer recepten uit dit boek proberen en het is een aanrader voor gezonde en lekkere snelle recepten. Nieuwe recepten probeer ik altijd graag op een zaterdag of zondag zodat ik echt de tijd en rust ervoor kan vinden en niet moesten haasten vanuit mijn werk omdat ik trek heb.

Ga wokken met Danny Jansen want het zijn erg lekkere recepten. het boek wokking lekker is voor € 16,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna