Dansen in de hemel - Michael Pilarczyk

Dansen in de hemel – Michael Pilarczyk

Een knal blauwe kaft, witte letters en een dansend meisje op de voorkant. De kaft trok me al aan. Ik bezocht de website en bekeek de boektrailer. Een  paar weken later had ik het leesexemplaar in huis.

De Schrijver
Michael Pilarczyk is de schrijver van Dansen in de Hemel. Ik kan me nog herinneren dat ik naar zijn radioshows luisterde en later ook naar hem heb gekeken want hij was een van de vj’s van TMF. Natuurlijk ook bij Yorin en ook bij het nieuwe Veronica is zijn stem te horen geweest. Een stem waarmee ik ben opgegroeid heeft een boek geschreven, een boek dat heel actueel is en gaat over geld en liefde, de hebzucht van onze moderne maatschappij. Zal het wat zijn? Alweer een bekende Nederlander die een boek schrijft en ook niet de eerste dj want ook Jeroen van Inkel bracht een boek uit.

Korte intro waar het boek over gaat
Het boek gaat over Mishka Kamadev geboren in 1970 in Polen maar verhuist naar Nederland waar hij woonde in een kamertje bij zijn oma samen met zijn vader en moeder. Mishka wordt opgevoed door zijn oma en komt zo in aanraking met zijn grootste liefde muziek. Hij leert Lotte kennen en wordt verliefd. Lotte heeft alleen een ander beeld van het leven als Mishka, Mishka wil de bekendste DJ van de wereld worden. Hier scheidt langzaam hun weg of toch niet. Mishka wordt The God of House Music en wordt bekend, zijn leven wordt een en al glamour maar binnen de muren van hun villa op landgoed Eyckenbosch gaat het er heel anders aan toe. Daar  zorgt hij voor de liefde van zijn leven Lisa di Angelo.

Wat vond ik ervan?
Het eerste hoofdstuk begon lekker, je kwam midden in een verhaal terecht, toen werd ik teruggegooid naar 1970 waar het allemaal begon. Dit was wat moeilijker lezen, omdat het een beetje op gang moest komen maar je hebt het nodig om een goed beeld neer te zetten van de personen en het verhaal kloppend te maken. Als je het boek leest zal je dat in latere hoofdstukken zeker merken en weet je waarom je ook zover terug in de tijd bent geweest. Hoe verder ik in het boek kom hoe moeilijker ik het weg kan leggen. De laatste 100 bladzijden heb ik aan één stuk uitgelezen. Het boek is geschreven op een manier dat je het kan visualiseren, landgoed Eyckenbosch en de boom die daar staat die zijn prachtig. De trap naar het huis van Lotte is echt smerig en armoedig. Als ik mensen, plaatsen kan visualiseren wordt het boek levendig en betekent het voor mij dat het goed geschreven is.

Even wennen
Mishka Kamadev, Lisa di Angelo en Drakestein namen die niet heel gewoon zijn, in het begin moest ik heel erg wennen aan Mishka. Boeken met buitenlandse namen lezen soms wat ongemakkelijk voor mij maar gelukkig was dit snel gewent en had ik er haast geen last van, vooral omdat het verhaal me ook pakte en voor een Poolse naam ga je natuurlijk geen Jan gebruiken.

Brok in mijn keel
Ik zou het boek zeker aanraden om te lezen. De laatste hoofdstukken heb ik met een brok in mijn keel gelezen en zo ver als ik me kan herinneren is me dat nog nooit eerder gebeurd. Het was een brok in mijn keel van verdriet maar ook hoe mooi er met het verdriet werd omgegaan.

Dansen in de hemel – Michael Pilarczyk

Auteur  Michael Pilarczyk
Uitgever Invictus Publishing
ISBN 9789079679201
ISBN10 9079679208
Bindwijze Paperback
Verschijningsdatum mei 2014
Aantal pagina’s 256
Formaat 211 x 134 x 26 mm.