Feller

Daphne Feller – Brein Hart Zijn

Daphne Feller maakt de informatie over het brein toegankelijk en toepasbaar in Brein Hart Zijn. Het brein vind ik mega interessant maar het begrijpen is soms best lastig. De meesten schrijven erg wetenschappelijk maar door hoe Daphne Feller het heeft opgeschreven in haar boek heb ik wat geleerd. Dit was theorie lezen omdat ik het leuk vind, niet omdat ik het boek wil uitlezen. 

JE BREIN WEET. JE HART VOELT. JE LICHAAM VERTELT.

Heb je het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat? Verlies je regelmatig de focus en word je soms overspoeld door emoties? We duiken massaal de yogamat op en doen aan meditatie, maar hoe kunnen we nu echt de drukte in ons hoofd tot bedaren brengen? In Brein-Hart-Zijn neemt Daphne Feller je mee van het brein naar het hart en leert ze je hoe je je verstand en je gevoel met elkaar in verbinding kunt brengen. Deze intuïtieve intelligentie zit in iedereen, maar luister je er ook naar?

Dit praktische boek zit vol met interessante kennis, handige oefeningen en mooie verhalen. Het biedt een handreiking voor jouw eigen veranderproces. Het zal ervoor zorgen dat je meer rust, compassie en vertrouwen zult ervaren, waardoor je het beste uit jezelf kunt halen. Het boek geeft antwoord op de vragen; Hoe werkt mijn brein? Maak ik keuzes vanuit mijn hart? Hoe kan ik vertrouwen op mezelf en alles wat er komen gaat?

Brein Hart Zijn, drie woorden vier delen

Brein Hart Zijn bestaat uit vier delen. Naast Brein Hart en Zijn heb je het laatste deel en dat is verbinding. De drie delen met elkaar verbinden en het optimale bereiken. Tijden het lezen heb ik heel wat aantekeningen gemaakt. Dingen die ik wil onthouden of nogmaals wil lezen staan tussen mijn aantekeningen.

Wat vond ik zo interessant om te lezen?

Het brein maakt steeds nieuwe cellen aan en creëert nieuwe verbindingen tussen deze cellen. Connecties die ongebruikt blijven verdwijnen weer uiteindelijk. Verbindingen die niet gebruikt worden trekken zich dus terug. Het zorgt ervoor dat je steeds effectiever informatie kan verwerken. Dit is één van de dingen die ik heb genoteerd verder heb ik veel genoteerd over patronen, overtuigingen, het groei- en snoeiproces in het brein, waar het brein door beïnvloed wordt, de vier leerfases, her programmeren en gewoontes. Dit is nog maar een kleine greep van wat er wordt besproken in Brein Hart Zijn en waar ik aantekeningen van heb gemaakt.

Ik maak aantekeningen omdat het opslaan van de informatie dan beter gaat en ik makkelijk even een aantal dingen kan nalezen. Bij de aantekeningen noteer ik de pagina nummer zodat ik het hele stuk kan nalezen.

Niet alleen maar lezen

In Brein Hart Zijn is het niet alleen maar lezen. Uiteindelijk komen er opdrachten die je laten nadenken over uiteenlopende dingen. Het zijn dingen waar ik wel eens over nadenk en soms helemaal niet. Heel fijn is dat Daphne Feller persoonlijke voorbeelden geeft zodat je weet waar je over na kan denken of welke punten er bedoeld worden. Zonder had het denk ik ook wel gelukt door de duidelijke uitleg ervoor maar het is een fijne aanvulling om een kijkje te hebben hoe een ander de vragen invult.

Het is een duidelijk boek met toegankelijke wetenschappelijke informatie en goede vragen om wat meer te weten te komen over jezelf. Brein Hart Zijn is voor € 21,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Harper Collins