verlengd

De 20 van 2020 word verlengd

Begin van het jaar schreef ik de 20 van 2020. Dit is een lijstje met dingen die ik wilde doen/bereiken/voltooien in 2020. Op dat moment wist ik niet dat er beperkingen gingen worden gelegd op heel wat dingen en daarom konden een aantal punten niet gedaan worden. Vandaag kijk ik toch even terug op de lijst die ik heb gemaakt maar wordt de datum van deze lijst ook verlengd.

Als eerste lees je in deze lijst het punt wat ik begin van het jaar verzon en daarachter hoe het daarmee gegaan is.

 • Naar een museum. Afgelopen jaar ben ik niet naar een museum geweest terwijl ik dat wel erg leuk of interessant vind. Heel misschien wordt het de kunsthal. In de kunsthal is tot en met maart Couturissime van Thierry Mugler te zien en volgens mijn ouders echt wat voor mij. De museums gingen dicht, gingen beperkt en op reservering weer open en het dragen van een mondkapje werd verplicht. Met de maatregelingen had ik geen zin om naar een museum te gaan. Het is wel een punt die ik mee ga nemen naar komende jaren want naar een museum gaan blijf ik leuk vinden. Of in iedergeval kunst te bekijken. Zo wil ik ook nog steeds graag de graffitiroute in Rotterdam uitbreiden, kunst maar buiten en altijd open. 
 • de 10.000 stappen challenge 2 maanden volhouden. In 2019 deed ik dit al een ruime maand en nu wil ik het langer volhouden. De reden? Omdat bewegen belangrijk en fijn is. Daarnaast zal ik die stappen veel buiten zetten en buiten zijn is ook erg goed voor je. Op 15 april begon ik met wandelen, elke dag na het werk nog even naar buiten wanneer iedereen weer binnen was. Elke dag meer dan 10.000 stappen en op 24 juni stopte ik ermee. Het was genoeg en meer dan 2 maanden. Niet bewust ermee begonnen wel bewust doorgegaan. Maar het werd een moeten en dat voelde niet fijn. Nu heb ik dagen dat ik de 4000 haal, de 6500 of ruim over de 10.000. Het gemiddelde in een maand blijft rond de 10.000 en dat vind ik dan heel mooi. Alleen in de maand december is het gemiddelde zeker minder want ik ga minder wandelen dan dat ik deed, ik mis het zeker wel maar de stap naar buiten is soms te groot doordat het donker is of gewoon heel slecht weer.
 • 3x 12x barbell overhead press 15 kg kunnen. Dit is een leuke maar uitdagende oefening. Het lijkt me tof en een overwinning dit te kunnen. Als het doel behaalt is dan gaan er extra gewichten bij en begint de telling weer opnieuw. Dit is gelukt redelijk aan het begin van het jaar. Nu lukt het niet meer maar doe ik de oefening nog wel alleen dan wat minder herhalingen. Het lastige hieraan is dat ik niet zelf een barbell heb dus met de sluiting van de sportscholen is het dan niet gelukt om dit bij te houden. 
 • De cursus landschapsfotografie volgen via de Kamera Express Academy. Dit wilde ik vorig jaar al doen alleen deed ik het niet. Nu zou ik het graag echt oppakken en doen want fotograferen is te leuk. Hier ben ik aan begonnen en weer mee gestopt. Fotograferen vind ik heerlijk en heb ik zeker periodes veel gedaan maar laat mij maar lekker vrij fotograferen. 
 • Genieten van hardlopen. Geen te hoge doelen stellen maar kijken naar wat wel gaat. Het belangrijkste is dat ik het kan en doe, niet dat het snel en ver is. Bewust bezig zijn met trainen wat ik kan en genieten ervan. Mede dankzij Covid-19 heb ik dit plezier teruggevonden in het begin van het jaar. Geen hardloopevenementen, nergens specifiek voor te trainen maar belangrijk wel blijven bewegen. Geen zware inpakt maar wel bezig zijn. Even wist ik niet hoe of wat maar met een schema van Gudrun Hespel trainde ik richting de 5 km. In november trainde ik helemaal niet maar de afgelopen maand heb ik mijn hardloopschoenen weer aangetrokken en ben ik heerlijk ontspannen weer op pad gegaan. Ik verlies de liefde voor het hardlopen dit jaar een beetje, komt het door dit jaar of omdat ik verander?
 • Mijn slaapkamer veranderen/opknappen. Heel eerlijk het is nu gewoon een rommeltje. Het kan fijner, leuker en rustiger en dat wil ik bereiken met de verandering. Done, mijn bed is een kwartslag gedraaid, het kledingrek staat verstopt schuin achter de kast en het is veel rustiger. Behalve deze maand want de kerstdozen heb ik niet opgeruimd dat komt weer als alles erin zit.
 • Een kleurboek zo vol mogelijk kleuren. Kleuren is zo ontspannend en nog steeds leuk om te doen. Ik vergeet het te vaak terwijl ik genoeg kleurboeken heb om er lekker in bezig te zijn. Elke week kleur ik nog lekker alleen wel elke keer in een ander boek. Het boek wat het volste is dat is zeker mij mandala kleurboek. De mooiste zijn wel al gedaan en die nu komen zijn wat uitdagender. Mijn kerstkleurboek is voor deze maand favoriet.
 • Van kleuren kom ik gelijk op Conté. Conté is erg leuk om mee te werken dus wil ik de technieken weer verfrissen en mooie creaties mee maken. Geen tijd voor gevonden want de weekenden vliegen voorbij. Een kleine creatie heb ik er wel mee gemaakt maar dat is echt heel klein.
 • In november begon ik met een boek project. Ik was echt lekker bezig maar opeens was ik het even vergeten. Dit wil ik afmaken en een mooie plek geven. Wat het is en wordt zien jullie later. Hier ben ik verder mee gegaan maar ik denk niet dat het nog dit jaar afkomt maar binnenkort is het zeker klaar.
 • De creativiteit blijft erin, ik kan daar heel blij van worden en toch doe ik het niet. Voor de kerst wil ik vilten ornamenten maken. Die ik al heb gemaakt zijn super leuk en staan mooi in de boom dus een paar erbij zou erg leuk zijn. Helaas niet gedaan.
 • Mijn fiets maken die al ruim 1,5 jaar met een lekke achterband staat. Eens kijken of ik dit samen met mijn vader kan doen. Die fiets staat nog zielig in de schuur maar hij wordt nu ook niet gebruikt dus het is niet erg.
 • Beslissen of ik een derde piercing neem. Het is iets wat al een tijdje door mijn hoofd spookt. De plek beoordelen of het een ja of nee wordt. Het wordt een ja maar vanwege covid-19 doe ik het dit jaar niet. Ik weet dat het allemaal veilig wordt gedaan en alles maar dan zou ik alleen daarom naar Rotterdam reizen en dat vind ik niet nodig. Dan combineer ik het over een paar maanden wel. Op het moment zijn deze winkels weer gesloten en kan het ook niet en ik had het dan in deze periode willen doen. 
 • 3 weken vrij nemen achter elkaar. Iets wat ik in 13 jaar nooit heb gedaan maar me nu echt wel eens lekker lijkt. Deze vond ik wel jammer dat het niet doorging en wanneer ik nu vrij kan zijn voor een langere tijd heb ik nog geen idee van maar ooit komt het dat ik drie weken vrij ben.
 • Naar het strand gaan. Niet met de auto maar met de Hoekse lijn vanaf Capelse brug helemaal naar Hoek van Holland. Niet gedaan weer niet vanwege Covid-19 want ik ga niet met het ov nu.
 • Lezen, iets wat ik elk jaar doen maar dit jaar wil ik elke Hebban categorie hebben gehad. Dat betekend de volgende categorieën lezen; literatuur, thriller, feelgood, fantasy, young-adult, jeugd, non-fictie en culinair. Elke categorie minimaal 1 maar 2 vind ik meer een uitdaging. Niet elke categorie heb ik gehad maar wel bijna allemaal, fantasy in begonnen maar niet uitgelezen. Culinair heb ik dit jaar niet gelezen.

 • Mijn leesdoel heb ik voor 2020 op 60 boeken gezet. Zeker een uitdaging aangezien ik dat in 2019 niet heb gehaald door wat leesdipjes. Hoger inzetten vind ik wel leuker dan makkelijk halen. De 60 haal ik niet, af en toe zat ik echt in een leesdip. Ik kon me niet concentreren op een boek en voor ik het wist was er een dag of een paar dagen voorbij zonder dat ik een letter las. Zo jammer want ik vind lezen zo fijn. Gelukkig zijn er dan boeken die altijd goed zijn om te lezen en me weer even laten genieten.
 • Één van de minst leuke; de server uitzoeken en dat betekend vele mapjes met foto’s doorspitten maar dat is echt nodig er staat te veel. Een never ending story waar ik nog steeds mee bezig ben en altijd mee bezig zal blijven denk ik.
 • Stappen maken met project kaarten wat al jaren in mijn hoofd en op papiertjes staat. Dit project heeft een kleine verandering ondergaan en is geworden posters en sockets voor je telefoon maar het is af en de eerste zijn verkocht. Dit is echt super leuk en er gaan meer designs komen in de toekomst.
 • Kaartjes sturen, iets wat ik vaak deed maar niet meer gedaan heb. Zelfs de kerstkaarten hebben afgelopen kerst de brievenbus niet gehaald. Het is leuk en persoonlijk dus ik ga het gewoon weer oppakken. Kaarten sturen heb ik gedaan en dit vond ik zeker ook leuk maar ik ben gestopt. Waar ik eerst op mijn verjaardag nog kaarten kreeg was er nu welgeteld 0 kaarten. Nu was ik wel op een zondag jaren en komt er geen post maar de dagen erna ook niet. Mijn moeite die ik doe voor een kaart, een verhaaltje erin, de aandacht het is jammer dat je dan zelf niks krijgt. Toch zal ik sommige mensen een kaart blijven sturen.
 • Elke maand een kast/kamer opruimen/uitzoeken en dan echt grondig. Veel dingen gebruiken we niet en zullen we nooit meer gebruiken dus verkopen/weggeven/weggooien. Never ending story ook hier en we blijven opruimen, uitzoeken en weggooien.

Ik vind het wel jammer dat sommige dingen niet plaats hebben gevonden. Met de metro helemaal naar het strand had ik echt heel leuk gevonden en een nieuwe piercing ook. Sommige dingen hadden zeker gekund omdat we niet weg konden maar dit jaar is zo raar dat het soms ook heerlijk was om uren even helemaal niks te doen. Daarnaast denk je ik heb weekend en tijd en dan is het opeens weer avond en is de dag voorbij. Time management daar zou ik soms wat meer aan moeten doen en soms wat minder want loslaten van tijd is goed en gewoon genieten is ook belangrijk. Wat hierboven allemaal staat en wat niet af is en gedaan wil ik nog wel doen het zijn punten waar ik nog steeds achter sta dus bij deze wordt de tijd van de lijst verlengd.