2020

De 20 van 2020

De 20 van 2020 is een lijstje met dingen die ik wil doen/bereiken/voltooien in 2020. Het kunnen simpele dingen zijn of wat uitdagender. Alles mag in de 20 van 2020.

 • Naar een museum. Afgelopen jaar ben ik niet naar een museum geweest terwijl ik dat wel erg leuk of interessant vind. Heel misschien wordt het de kunsthal. In de kunsthal is tot en met maar Couturissime van Thierry Mugler te zien en volgens mijn ouders echt wat voor mij.

 • de 10.000 stappen challenge 2 maanden volhouden. In 2019 deed ik dit al een ruime maand en nu wil ik het langer volhouden. De reden? Omdat bewegen belangrijk en fijn is. Daarnaast zal ik die stappen veel buiten zetten en buiten zijn is ook erg goed voor je.

 • 3x 12x barbell overhead press 15 kg kunnen. Dit is een leuke maar uitdagende oefening. Het lijkt me tof en een overwinning dit te kunnen. Als het doel behaalt is dan gaan er extra gewichten bij en begint de telling weer opnieuw.

 • De cursus landschapsfotografie volgen via de Kamera Express Academy. Dit wilde ik vorig jaar al doen alleen deed ik het niet. Nu zou ik het graag echt oppakken en doen want fotograferen is te leuk.

 • Genieten van hardlopen. Geen te hoge doelen stellen maar kijken naar wat wel gaat. Het belangrijkste is dat ik het kan en doe, niet dat het snel en ver is. Bewust bezig zijn met trainen wat ik kan en genieten ervan.

 • Mijn slaapkamer veranderen/opknappen. Heel eerlijk het is nu gewoon een rommeltje. Het kan fijner, leuker en rustiger en dat wil ik bereiken met de verandering.

 • Een kleurboek zo vol mogelijk kleuren. Kleuren is zo ontspannend en nog steeds leuk om te doen. Ik vergeet het te vaak terwijl ik genoeg kleurboeken heb om er lekker in bezig te zijn.

 • Van kleuren kom ik gelijk op Conté. Conté is erg leuk om mee te werken dus wil ik de technieken weer verfrissen en mooie creaties mee maken.

 • In november begon ik met een boek project. Ik was echt lekker bezig maar opeens was ik het even vergeten. Dit wil ik afmaken en een mooie plek geven. Wat het is en wordt zien jullie later.

 • De creativiteit blijft erin, ik kan daar heel blij van worden en toch doe ik het niet. Voor de kerst wil ik vilten ornamenten maken. Die ik al heb gemaakt zijn super leuk en staan mooi in de boom dus een paar erbij zou erg leuk zijn.

 • Mijn fiets maken die al ruim 1,5 jaar met een lekke achterband staat. Eens kijken of ik dit samen met mijn vader kan doen.

 • Beslissen of ik een derde piercing neem. Het is iets wat al een tijdje door mijn hoofd spookt. De plek beoordelen of het een ja of nee wordt.

 • 3 weken vrij nemen achter elkaar. Iets wat ik in 13 jaar nooit heb gedaan maar me nu echt wel eens lekker lijkt.

 • Naar het strand gaan. Niet met de auto maar met de Hoekse lijn vanaf Capelse brug helemaal naar Hoek van Holland.

 • Lezen, iets wat ik elk jaar doen maar dit jaar wil ik elke Hebban categorie hebben gehad. Dat betekend de volgende categorieën lezen; literatuur, thriller, feelgood, fantasy, young-adult, jeugd, non-fictie en culinair. Elke categorie minimaal 1 maar 2 vind ik meer een uitdaging.

 • Mijn leesdoel heb ik voor 2020 op 60 boeken gezet. Zeker een uitdaging aangezien ik dat in 2019 niet heb gehaald door wat leesdipjes. Hoger inzetten vind ik wel leuker dan makkelijk halen.

 • Één van de minst leuke; de server uitzoeken en dat betekend vele mapjes met foto’s doorspitten maar dat is echt nodig er staat te veel.

 • Stappen maken met project kaarten wat al jaren in mijn hoofd en op papiertjes staat.

 • Kaartjes sturen, iets wat ik vaak deed maar niet meer gedaan heb. Zelfs de kerstkaarten hebben afgelopen kerst de brievenbus niet gehaald. Het is leuk en persoonlijk dus ik ga het gewoon weer oppakken.

 • Elke maand een kast/kamer opruimen/uitzoeken en dan echt grondig. Veel dingen gebruiken we niet en zullen we nooit meer gebruiken dus verkopen/weggeven/weggooien.

Dit jaar dus geen doelen als 5 km in 30 minuten of gezonder eten. Nee de 20 van 2020 is een lijstje met dingen die ik echt wil doen. Ik ga het bijhouden hoe het gaat met mijn lijst. Of alles afgevinkt zal worden dat weet ik nog niet maar ik ga er in ieder geval mijn best voor doen. Wat doe jij als er een nieuw jaar start? Een lijstje met dingen of concrete doelen?