2023 update

De 23 van 2023 update

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst De 23 van 2023 het is een lijstje met dingen die ik wil/wilde doen/bereiken/voltooien in 2023. Het kunnen simpele dingen zijn of wat uitdagender. Alles mag in de 23 van 2023. Nu er zeven maanden achter de rug zijn ga ik eens inventariseren waar ik sta een 2023 update. Heel eerlijk weet ik nu al dat een aantal dingen niet gebeurt zijn en niet meer gaan gebeuren. 

De hele lijst lees je hieronder betekend dat ik ermee bezig ben of afgevinkt heb. De 2023 update zal ik in het roze eronder zetten zodat het duidelijk waar ik nu sta met wat mijn idee was.

 • Naar een museum. Afgelopen jaar ben ik naar museum Voorlinden geweest. We willen heel graag naar Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Depot bekijken. Daarnaast heb ik kaarten voor het Louwman museum waar ik nog heen wil in Den Haag.

  Naar een museum zijn we nog niet geweest en de kaarten voor Louwman zijn verlopen. Of we nog naar een museum gaan is een hele goede vraag maar er is nog kans. 

 • Stappen zetten maar dit keer met een aantal stappen per wandeling. Ik wil in één wandeling de 10.000 stappen halen en daar ben ik van overtuigd dat ik dat kan. Normaal verspreid ik dit aantal stappen over heel de dag maar ik wil gewoon naar buitenstappen en de 10.000 stappen aantikken als ik thuiskom. 10.000 stappen wandeling

  Deze vinkte ik snel in het jaar al af en het was een heerlijke wandeling. Momenteel vind ik de rust niet om lange wandelingen te maken en wil ik alleen maar naar huis. Toch ben ik weer korte wandelingen aan het maken en dat omdat er nog stappen zijn om af te vinken. Hieronder zijn er namelijk nog 15.000 stappen in één wandeling die ik wil zetten. Officieel gezien heb ik al een lange wandeling dit jaar afgevinkt maar persoonlijk vind ik dat deze niet valt onder in één keer. We hebben pauze gehad onderweg en erna en daardoor telt het niet voor mij.    

 • 10.000 stappen in één wandeling moet mij lukken daarom wil ik er een stapje bovenop doen. 15.000 stappen per wandeling. Dit zal een mooie route worden door de Krimpenerwaard en ik weet denk ik al welk pad ik hiervoor ga nemen. Waar ik veel kwam met hardlopen en nu haast nooit meer.

  Zie mijn reactie hierboven bij de 10.000 stappen.

 • Ik bouw het lekker op want ik wil ergens naartoe werken en daarom zet ik ook hier 20.000 stappen in één wandeling erop. Het is een zelfde soort doel maar ik zet hem apart neer want elke keer zal ik er één kunnen afvinken als ik hem haal.Heel eerlijk weet ik niet of dit doel en het doel hieronder dit jaar haalbaar is. Eerst de 15.000 stappen maar eens zetten in één wandeling en dan verder. 
 • De aantallen hierboven zijn allemaal op mijn horloge al afgevinkt. Maar de volgende die is nog niet afgevinkt en daar wil ik heen werken en dat is 25.000 stappen in één wandeling. Dat is een aardige afstand om af te leggen maar het lijkt me heel tof om dat als doel te stellen. Lekker onderweg te zijn, genieten van de omgeving en actief bezig te zijn met een doel.

  Zie mijn reactie hierboven bij de 20.000 stappen.

 • 3x 12x barbell overhead press 15 kg kunnen. Dit is een leuke maar uitdagende oefening. Het lijkt me tof en een overwinning dit te kunnen. Als het doel behaalt is dan gaan er extra gewichten bij en begint de telling weer opnieuw.

  Hier ben ik nog niet maar oefenen doe ik zeker wel. Wat ik me alleen afvraag hoe zwaar is de stang waarmee ik train. Want die telt gewoon mee kwa gewicht. Binnenkort eens even navraag doen. 

 • Mijn liefde voor planten is groter terug gekomen dan hij ooit was. Ik vind het heerlijk om met mijn planten bezig te zijn. In een plantenwinkel lopen vind ik zo ontspannend en allerlei soorten te bekijken. Met Rianne wil ik naar Hortus Botanicus Leiden. Samen genieten van allerlei mooie planten en een leuk uitje ervan maken.

  Veel op deze lijst is nog niet gedaan, ik hoopte dingen te doen tijdens mijn vrije dagen daar kwam de zorg voor Donder op één te staan. Om dan even naar Leiden te rijden is te ver en te lang weg van huis. Of we het later dit jaar nog gaan doen dat weet ik niet. Is het nog wel het seizoen om later dit jaar te gaan? We gaan het zien of we dit nog gaan doen of meenemen naar volgend jaar.

 • Een kleurboek zo vol mogelijk kleuren. Kleuren is zo ontspannend en nog steeds leuk om te doen. Ik vergeet het te vaak terwijl ik genoeg kleurboeken heb om er lekker in bezig te zijn. Dit is zoiets dat je elke dag kan doen als is het maar een kwartier of tijdens een serie dus een kwestie van onder handbereik en doen.

  Dit is zo iets wat ik elke keer een stukje doe. Mandala’s vind ik het leukste om te doen maar daar zit wel heel veel geduld en tijd in. De kleuren die dan mooi combineren en een patroon laten zien vindt ik geweldig.

 • Leren haken. Dit is iets wat ik al langer wil. Voor vrienden wilde ik een doekje maken voor hun kindje toen het geboren werd maar het lukte me gewoon niet. Op Tiktok zie ik zo veel moois verschijnen dat ik er echt mee aan de slag wil gaan. Gewoon simpel beginnen de basis onder de knie krijgen en niet al bij stap 20 willen zijn als ik stap 1 nog niet snap.

  Dit heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar. Het is ontzettend leuk om te doen. Mijn eigen haarbanden heb ik gemaakt, een sjaal, een muts, een geboortecadeau, een jurkje, strikje, en momenteel ben ik bezig aan een topje. Nu nog hopen dat hij deze zomer afkomt want ik vergeet soms dat ik ermee bezig ben. Er zijn te veel dingen die ik leuk vind of mee bezig ben. 

 • Met Emiel een aantal plantenwinkels bezoeken waaronder één in Dordrecht die hij had gezien en ons wel heel leuk lijkt. Ze hebben hier afwijkende planten en hele prijzige planten. Als het wat mooier weer wordt dan neem ik hem mee daarnaartoe.

  Dit is een plan dingetje en door alles thuis komt het er niet van. Emiel woont ook niet dichtbij dus moeten we dit echt plannen als we dit willen doen. 

 • Nicole en ik hebben altijd wel plannen waar we altijd hardloopplannen hadden worden dat nu gewone plannen. Plannen waar wel bewegen bij komt kijken want we moeten er wel een mooi stuk voor wandelen. Dit jaar willen we dan echt samen de rhododendron route lopen bij haar. Ze heeft er een deel al van laten zien maar nu alleen in het groen en niet in bloei en het gaat natuurlijk om de bloeiende periode.

  Dit is niet gebeurt, de rhododendron is al uitgebloeid en voor ik weer een dag of langer van huis ga zal wel even duren. Eerst moet het thuis rustiger zijn en wanneer ik vrij ben echt even niks doen en samen thuis leuke dingen ondernemen. 

 • Om maar even in het groen te blijven. Het balkon weer helemaal opknappen. Dit keer eens kijken of er wat groen in kan wat ook de herfst en wintermaanden overleefd want het is nu zo somber buiten op het balkon terwijl dat veel beter kan.

  Ik heb een enorm groen en kleurrijk balkon momenteel. Of dit ook herfst en winter klaar is dat denk ik niet maar daar is het juist nu tijd voor om naar te kijken.

 • Beslissen of ik een derde piercing neem. Deze stond in 2020 ook op mijn lijstje. Het is iets wat al weer een tijdje door mijn hoofd spookt. De plek beoordelen of het een ja of nee wordt. Een aantal plekken zijn al uitgesloten helaas maar nog genoeg plekken over.

  Een derde piercing gaat er zeker komen daar ben ik uit. Dat hij in mijn andere oor kom dat heb ik ook besloten

 • Met Rianne naar leuke boekevenementen. Welke weet ik nog niet precies maar waarschijnlijk doen we weer het Thrillerfestival in Zoetermeer want dat was heel leuk en dan nog maar eens kijken waar we nog meer heen kunnen gaan.We vinden dit heel leuk maar hebben dit ook nog niet gedaan. Heb een aantal keer gekeken om ergens heen te gaan maar wat dan echt iets voor ons was dat was best ver weg en dan voor heel even dat is dan echt minder leuk om ver te reizen.
 • 2 hele weken vrij nemen achter elkaar. De laatste jaren lukt me dit lastig omdat er collega’s zijn weggegaan en het dus voor mij lastig is om lang er niet te zijn. Ik wil mijn best gaan doen, alle nieuwe mensen zo in te werken dat ik twee weken weg kan blijven. Een week is toch echt te kort en zo snel voorbij.

  In oktober staat er een vakantie van iets langer dan twee weken gepland. Hier kijk ik nu al naar uit. Een dagje strand zou dan leuk zijn om af te gaan vinken en wie weet gaat die piercing er een van die dagen ook wel in. 

 • Puzzelen. Puzzelen in een puzzelboekje. Woordzoekers maar ook sudokus en andere wat moeilijkere puzzels lekker die hersens laten kraken. Het mooie is dat ik opa zijn puzzelboeken heb. Mama had die liggen en ze vroeg of ik er wilde hebben omdat ze weet dat ik graag puzzel, doe het vaak ook bij hun in de krant. Daar lag het laatste puzzelboek wat ik aan opa had gegeven bij dus die heb ik meegenomen en ga ik nu helemaal vullen.

  Ja het puzzelboek van opa die wordt steeds voller. Wel heel jammer dat op een aantal pagina’s een vlek zit van een markeerstift want ik was in slaap gevallen met de markeerstift op de pagina. Dat gaat natuurlijk lekker zuigen dat papier en nu heb ik een mooie vlek. 

 • Naar het strand gaan want daar geniet ik zo van. Een wandeling langs het water, schelpen zoeken en met de voeten door het water. Wat lekkers eten en dan even over de boulevard wandelen.

  Nog niet gedaan naar het strand maar dat kan nog komen. In de herfst heb je zeker nog mooie dagen en dan ben ik vrij dus zou dit er echt wel inpassen als we er zin in hebben. 

 • Lezen, iets wat ik elk jaar doe maar dit jaar wil ik minimaal 5 boeken uit eigen kast lezen. Ik zet hem laag met 5 boeken uit eigen kast lezen maar ik weet uit voorgaande jaren dat dit zelfs een uitdaging kan zijn. ♥♥♥

  Deze kan ik afvinken want de boeken uit eigen kast lezen is gelukt. Ik ben begonnen met een aantal wat makkelijkere boeken om uit eigen kast te lezen. Sjakie en de chocoladefabriek, De heksen, Matilda, De GVR, Branding van Jackie van Laren zijn de boeken die tot nu toe gelezen zijn. Elke maand wil ik proberen er nog één bij te pakken uit eigen kast.

 • Mijn leesdoel heb ik voor 2023 op 38 boeken gezet. Zeker een uitdaging aangezien ik dat in de afgelopen jaren niet heb gehaald door wat leesdipjes. Hoger inzetten vind ik wel leuker dan makkelijk halen. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  Het leesdoel voor dit jaar is misschien wat aan de hoge kant maar het zijn maar 3/4 boeken per maand. Dat moet kunnen als je niet in slaap valt zo vaak als ik . Daarom lees ik nu weer in de ochtend, in de pauze en probeer ik in de avond nog een paar bladzijdes te lezen. Wat wel meewerkt is een leuk boek. Is het boek minder pakkend dan gaat het al wat lastiger natuurlijk.

 • Één van de minst leuke; de server uitzoeken en dat betekend vele mapjes met foto’s doorspitten maar dat is echt nodig er staat te veel en veel ook dubbel. Een klus die gewoon eens moet gebeuren.

  Hier heb ik zeker al iets aan gedaan maar nog zeker niet alles. Ik denk dat ik in totaal nu ongeveer drie uur bezig geweest ben met uitzoeken. Er zijn dingen weg en andere dingen geordend dus er zijn stapjes gemaakt.

 • Stappen maken met project kaarten wat al jaren in mijn hoofd en op papiertjes staat.

  Dit is echt een lange lange termijn ding. Ik gun mezelf hier geen tijd voor en heb te veel andere dingen die ik wil en moet doen. Deze denk ik dat ik daarom laat vallen om dit jaar te moeten doen. 

 • Kaartjes sturen, iets wat ik vaak deed maar niet meer zo vaak gedaan heb. Ik stuurde één kerstkaart maar meer ook niet. Toch vind ik het leuk naar sommige mensen een kaartje te sturen gewoon wanneer ze het niet verwachten. Dus januari ga ik al beginnen met één of twee kaartjes sturen. ♥♥♥♥

  Een kaartje sturen of ontvangen vind ik leuk maar ik vergeet het vaak dat iemand jarig is of dat er iets is. Tot nu toe zijn er vier kaartjes gestuurd. Twee kaartjes voor een geboorte, één als steuntje in de rug en de eerste weet ik niet meer naar wie en waarom. De volgende kaart ligt al klaar voor een verjaardag.

 • Elke maand een kast/kamer opruimen/uitzoeken en dan echt grondig. Veel dingen gebruiken we niet en zullen we nooit meer gebruiken dus verkopen/weggeven/weggooien. Ik wil beginnen met mijn slaapkamer omdat daar meer structuur ook in mag komen.

  Welke kast er uitgezocht is dat weet ik niet precies toen ik het eerste hartje neerzette. Wat ik wel weet is dat ik laatst de badkamer helemaal uitgezocht heb en dat was fijn. Nu is dit de makkelijkste ruimte in ons huis om uit te zoeken. Het is de kleinste ruimte en er staat het minste aan spullen. Wat jammer is dat we vaak in ons oude patroon vallen, hierdoor wordt het weer een rommeltje en blijf je dus opruimen. Maar goed we leven in ons huis en dat is belangrijker. 

Zoals je leest is er veel nog niet gedaan. Het meeste zal denk ik niet afgevinkt gaan worden.

♥ betekend mee bezig of afgevinkt