23 van 2023

De 23 van 2023

De 23 van 2023 is een lijstje met dingen die ik wil doen/bereiken/voltooien in 2023. Het kunnen simpele dingen zijn of wat uitdagender. Alles mag in de 23 van 2023. Eerder maakte ik een soort gelijk lijstje alleen was dit de 20 van 2020 en we weten allemaal wat een paar maanden later gebeurde en dat een heel groot deel van mijn lijst niet meer reëel was. 

Een aantal dingen laat ik letterlijk van het 2020 lijsjte staan en kopieer ik zo naar de 23 van 2023 want ik las hem nog eens door en ik dacht dit zit nog steeds in mijn hoofd. Misschien die knoop echt een doorhakken als het dit jaar niet gebeurt dan wordt het doorgestreept en komt het net meer op mijn lijst.

 • Naar een museum. Afgelopen jaar ben ik naar museum Voorlinden geweest. We willen heel graag naar Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Depot bekijken. Daarnaast heb ik kaarten voor het Louwman museum waar ik nog heen wil in Den Haag.

 • Stappen zetten maar dit keer met een aantal stappen per wandeling. Ik wil in één wandeling de 10.000 stappen halen en daar ben ik van overtuigd dat ik dat kan. Normaal verspreid ik dit aantal stappen over heel de dag maar ik wil gewoon naar buitenstappen en de 10.000 stappen aantikken als ik thuiskom. 10.000 stappen wandeling

 • 10.000 stappen in één wandeling moet mij lukken daarom wil ik er een stapje bovenop doen. 15.000 stappen per wandeling. Dit zal een mooie route worden door de Krimpenerwaard en ik weet denk ik al welk pad ik hiervoor ga nemen. Waar ik veel kwam met hardlopen en nu haast nooit meer.

 • Ik bouw het lekker op want ik wil ergens naartoe werken en daarom zet ik ook hier 20.000 stappen in één wandeling erop. Het is een zelfde soort doel maar ik zet hem apart neer want elke keer zal ik er één kunnen afvinken als ik hem haal.
 • De aantallen hierboven zijn allemaal op mijn horloge al afgevinkt. Maar de volgende die is nog niet afgevinkt en daar wil ik heen werken en dat is 25.000 stappen in één wandeling. Dat is een aardige afstand om af te leggen maar het lijkt me heel tof om dat als doel te stellen. Lekker onderweg te zijn, genieten van de omgeving en actief bezig te zijn met een doel.

 • 3x 12x barbell overhead press 15 kg kunnen. Dit is een leuke maar uitdagende oefening. Het lijkt me tof en een overwinning dit te kunnen. Als het doel behaalt is dan gaan er extra gewichten bij en begint de telling weer opnieuw.

 • Mijn liefde voor planten is groter terug gekomen dan hij ooit was. Ik vind het heerlijk om met mijn planten bezig te zijn. In een plantenwinkel lopen vind ik zo ontspannend en allerlei soorten te bekijken. Met Rianne wil ik naar Hortus Botanicus Leiden. Samen genieten van allerlei mooie planten en een leuk uitje ervan maken.

 • Een kleurboek zo vol mogelijk kleuren. Kleuren is zo ontspannend en nog steeds leuk om te doen. Ik vergeet het te vaak terwijl ik genoeg kleurboeken heb om er lekker in bezig te zijn. Dit is zoiets dat je elke dag kan doen als is het maar een kwartier of tijdens een serie dus een kwestie van onder handbereik en doen.

 • Leren haken. Dit is iets wat ik al langer wil. Voor vrienden wilde ik een doekje maken voor hun kindje toen het geboren werd maar het lukte me gewoon niet. Op Tiktok zie ik zo veel moois verschijnen dat ik er echt mee aan de slag wil gaan. Gewoon simpel beginnen de basis onder de knie krijgen en niet al bij stap 20 willen zijn als ik stap 1 nog niet snap.

 • Met Emiel een aantal plantenwinkels bezoeken waaronder één in Dordrecht die hij had gezien en ons wel heel leuk lijkt. Ze hebben hier afwijkende planten en hele prijzige planten. Als het wat mooier weer wordt dan neem ik hem mee daarnaartoe.

 • Nicole en ik hebben altijd wel plannen waar we altijd hardloopplannen hadden worden dat nu gewone plannen. Plannen waar wel bewegen bij komt kijken want we moeten er wel een mooi stuk voor wandelen. Dit jaar willen we dan echt samen de rhododendron route lopen bij haar. Ze heeft er een deel al van laten zien maar nu alleen in het groen en niet in bloei en het gaat natuurlijk om de bloeiende periode.

 • Om maar even in het groen te blijven. Het balkon weer helemaal opknappen. Dit keer eens kijken of er wat groen in kan wat ook de herfst en wintermaanden overleefd want het is nu zo somber buiten op het balkon terwijl dat veel beter kan.

 • Beslissen of ik een derde piercing neem. Deze stond in 2020 ook op mijn lijstje. Het is iets wat al weer een tijdje door mijn hoofd spookt. De plek beoordelen of het een ja of nee wordt. Een aantal plekken zijn al uitgesloten helaas maar nog genoeg plekken over.

 • Met Rianne naar leuke boekevenementen. Welke weet ik nog niet precies maar waarschijnlijk doen we weer het Thrillerfestival in Zoetermeer want dat was heel leuk en dan nog maar eens kijken waar we nog meer heen kunnen gaan.
 • 2 hele weken vrij nemen achter elkaar. De laatste jaren lukt me dit lastig omdat er collega’s zijn weggegaan en het dus voor mij lastig is om lang er niet te zijn. Ik wil mijn best gaan doen, alle nieuwe mensen zo in te werken dat ik twee weken weg kan blijven. Een week is toch echt te kort en zo snel voorbij.

 • Puzzelen. Puzzelen in een puzzelboekje. Woordzoekers maar ook sudokus en andere wat moeilijkere puzzels lekker die hersens laten kraken. Het mooie is dat ik opa zijn puzzelboeken heb. Mama had die liggen en ze vroeg of ik er wilde hebben omdat ze weet dat ik graag puzzel, doe het vaak ook bij hun in de krant. Daar lag het laatste puzzelboek wat ik aan opa had gegeven bij dus die heb ik meegenomen en ga ik nu helemaal vullen.
 • Naar het strand gaan want daar geniet ik zo van. Een wandeling langs het water, schelpen zoeken en met de voeten door het water. Wat lekkers eten en dan even over de boulevard wandelen.

 • Lezen, iets wat ik elk jaar doen maar dit jaar wil ik minimaal 5 boeken uit eigen kast lezen. Ik zet hem laag met 5 boeken uit eigen kast lezen maar ik weet uit voorgaande jaren dat dit zelfs een uitdaging kan zijn.

 • Mijn leesdoel heb ik voor 2023 op 38 boeken gezet. Zeker een uitdaging aangezien ik dat in de afgelopen jaren niet heb gehaald door wat leesdipjes. Hoger inzetten vind ik wel leuker dan makkelijk halen.

 • Één van de minst leuke; de server uitzoeken en dat betekend vele mapjes met foto’s doorspitten maar dat is echt nodig er staat te veel en veel ook dubbel. Een klus die gewoon eens moet gebeuren.

 • Stappen maken met project kaarten wat al jaren in mijn hoofd en op papiertjes staat.

 • Kaartjes sturen, iets wat ik vaak deed maar niet meer zo vaak gedaan heb. Ik stuurde één kerstkaart maar meer ook niet. Toch vind ik het leuk naar sommige mensen een kaartje te sturen gewoon wanneer ze het niet verwachten. Dus januari ga ik al beginnen met één of twee kaartjes sturen.

 • Elke maand een kast/kamer opruimen/uitzoeken en dan echt grondig. Veel dingen gebruiken we niet en zullen we nooit meer gebruiken dus verkopen/weggeven/weggooien. Ik wil beginnen met mijn slaapkamer omdat daar meer structuur ook in mag komen.

Dit is mijn 23 van 2023. Ik vond het leuk om dit lijstje te maken en bezig te zijn met een paar doelen maken. De ene zal makkelijk af te vinken zijn de andere moelijker. Maak jij een 23 van 2023? Wat doe jij als er een nieuw jaar start? Een lijstje met dingen of concrete doelen? Ik vind het leuk om weer eens zo’n lijstje op te stellen maar hiernaast komt er ook nog een aparte post met dingen die ik dit jaar ben van plan te gaan doen.

♥ betekend mee bezig of afgevinkt