De 24 van 2024

De 24 van 2024

Vorig jaar had ik de 23 van 2023. Gebaseerd op een lijst van 2020 namelijk de 20 van 2020. Dit jaar ga ik voor de 24 van 2024 maar ik ga het wel anders aanpakken dan vorig jaar. De 24 van 2024 is een lijstje met dingen die ik wil doen/bereiken/voltooien in 2024. Het kunnen simpele dingen zijn of wat uitdagender. Alles mag in de 24 van 2024.

De lijst wordt anders dan de afgelopen twee keer omdat ze beide niet haalbaar waren voor mij. Ik vind dat er nu punten op moeten komen die haalbaar zijn. Wel uitdagend dat zeker maar wel haalbaar. Een lijst is leuk om mee te werken als je er daadwerkelijk iets mee kan doen. Ik wil geïnspireerd worden om iets op te pakken, niet ernaar kijken en denken hoe ga ik dat ooit behalen. Wie weet begint een punt klein en wordt het groter naar mate ik ermee bezig ben en dat mag.

 1. Twaalf maanden journalen. In mijn journal kan ik creatief zijn en plannen en dat is heel fijn. Een leuke combinatie maar volhouden is bij mij vaak een dingetje. De eerste week van januari is ingevuld de basis moet nog neergezet worden maar ik ben al in een nieuwe journal lekker aan de slag gegaan en nu volhouden. ♥ januari ♥ februari ♥ maart ♥ april ♥ mei 
 2. Een gezond gewicht bereiken en dat betekend dat er wat kilo’s af moet. Ja ik woog altijd heel netjes hetzelfde. Hier en daar een kilo of twee erbij maar die gingen er weer af. De kilo’s kwamen er langzaam bij maar gingen er niet meer af en ik bewoog minder dan ik deed. We eten niet bijzonder gezond en goed en dan komt alles samen. Dus daar gaat verandering in komen. Of de 10 kilo haalbaar is gaan we zien maar aan de slag dat ga ik wel.
 3. Mijn zus lijkt het geweldig om de vierdaagse te wandelen. Mij niet gezien om vierdagen zo veel kilometers te wandelen met zo veel mensen. Wandelen vind ik wel fijn. Om toch het evenement idee te hebben en met een groep te wandelen ga ik dit jaar met mijn zus de marathon Rotterdam walk lopen. Een wandeling van 15 km door Rotterdam georganiseerd tijdens het marathon Rotterdam weekend. Voor haar de eerste keer een startnummer voor haarzelf halen echt zo leuk om dit een keer samen te doen en beleven.
 4. Elke maand één dag vrij zijn van werk. Elk jaar blijf ik dagen van het vorige jaar meenemen. Het mag maar het is wel eens tijd om te proberen het op te maken. Elke maand één dag vrij betekend al 12 vrije dagen en dat is sowieso lekker. De eerste vrije dag was maandag 1 januari. Ja een feestdag maar die tel ik wel gewoon mee als geen werk. De tweede vrije dag staat gepland voor 2 februari. Zo loop ik even elke maand af en ga ik er een vrije dag neerzetten. Gewoon omdat het kan en fijn is om een dag vrij te zijn. ♥ 1 januari ♥ 2 februari ♥ 29 maart ♥ 12 april ♥ 9 – 20 mei ♥ 28 juni ♥ 2 juli ♥ 26 – 30 augustus ♥ 27 september 
 5. Puzzelen. Mijn puzzelboekjes zwerven door heel het huis. Geen één is er afgemaakt dus het wordt tijd dat het wel gebeurt. Ik vind het een heerlijke bezigheid vooral woordzoekers ben ik gek op. Zoeken naar woorden in de massa van letters.
 6. Een wandeling maken van 10.000 stappen door de Krimpenerhout.
 7.  Naar het strand gaan, wandelen over het strand op zoek naar mooie schelpen en met de voeten door het water.
 8. Een zomeravond aan zee samen met Tijn. Na het werk naar Noordwijk rijden of in het weekend dat maakt niet uit maar daar lekker een hapje eten, een wandeling maken en genieten van de koelte aan zee.
 9. Mijn leesdoel heb ik voor 2023 op 24 boeken gezet. Twee boeken per maand om te gaan lezen. Geen hoog doel maar een haalbaar doel waar ik na nummer 24 lekker door mag gaan tellen.
 10. Bij het leesdoel komt een subdoel en dat is 12 boeken lezen uit eigen kast. Er staan te veel ongelezen boeken en daar moet verandering in komen.
 11. De laptop uitzoeken en ordenen. De eerste stap is net voor het nieuwe jaar gemaakt met een map 2023 en een map 2024. Het nieuwe gaat in 2024 geordend en 2023 moet nog uitgezocht worden.
 12. Op tiktok sla ik enorm veel filmpjes op maar er wat mee doen dat is vaak wat niet gebeurt. Van deze opgeslagen filmpjes heb ik er een aantal met succulents in een hangende fles. Het wordt dan een heel bolletje met alleen maar succulents deze wil ik graag deze lente/zomer gaan maken. Ik ben heel benieuwd naar mijn resultaat want die van het filmpje woont in een warmer land.
 13. Wandelen is iets wat ik graag doe zeker in de lente om de natuur te zien veranderen. Een wandeling van 15.000 stappen maken lijkt me dan een leuke uitdaging.
 14. Verdiepen in Aquarel want het is zo mooi hoe anderen dit doen en dat wil ik kunnen/proberen.
 15. Vorig jaar probeerde ik van alles op het balkon te laten groeien kwa eten. Het was geen groot succes. Ik geef niet op en dit jaar ga ik weer aan de slag. Het liefst wil ik proberen een tomatenplant te laten groeien dus daar ga ik me in verdiepen. Hopelijk heb ik meer geluk dit jaar.
 16. Zelf kerstkaarten maken met de inspiratie die ik op tiktok heb opgeslagen.
 17. Kleuren en dan meer dan vijf avonden. Gewoon lekker de uren wegtikken met potlood in mijn hand en de pagina’s volkleuren. Hier komt nog een detail bij want ik wil technieken gaan uitproberen om nog mooiere creaties te maken.
 18. Uit de zaden van vorig jaar een zonnebloem proberen te laten groeien.
 19. Meedoen met een boekenclub. Natuurlijk moet ik dan uitgekozen worden maar als een boek me leuk lijkt dan ga ik me aanmelden dit jaar en hopelijk mag ik meedoen en meepraten over het boek wat we dan lezen.
 20. Pokemon level 40 halen. Vaak speel ik dit een lange tijd niet en dan weer wel. Tijdens het wandelen is het erg leuk en er zijn echt wel leuke uitdagingen. Ik ben niet een echte gamer maar vind het wel echt leuk om sommige spellen te spelen. Nu ben ik level 38.
 21. Om even in de games te blijven wil ik Lilys Garden spelen. Doelen afvinken en elke week wel even spelen. Ik hou van spelletjes waar je combinaties moet maken en dan ook nog een wereld eromheen kunt maken.
 22. Sporten is iets wat ik heel graag goed wil oppakken. Het begint niet heel best dit jaar maar daar later meer over. Ik zal dus rustig moeten starten wanneer ik weer ga sporten maar dat maakt niet uit. Naast sporten in de sportschool wil ik ook het sporten thuis oppakken. Ik heb een matje, gewichten en zelfs een fiets dus ik kan genoeg doen alleen moet ik het wel gaan doen. Het doel wat ik hieraan wil gaan hangen is niet groot het heet gewoon bewegen en genieten van het bewegen en wat ik kan. Niet naar anderen kijken maar naar wat ik kan.
 23. Omdat planten wel echt mijn relax moment zijn en ik er heel zen van wordt wil ik graag goed voor mijn huidige planten zorgen en ze zien groeien. Dus de planten die ik heb wil ik me meer in verdiepen. Over lezen in de boeken die ik heb maar ook onderzoek doen en kijken wat anderen doen om ze groter te laten groeien en te stekken.
 24. Nieuwe recepten proberen om ons assortiment uit te breiden. Dus lekker rondstruinen naar nieuwe recepten en proberen. Benieuwd hoeveel ik ga proberen en wat blijft om te maken.

Dit is mijn 24 van 2024. Ik vond het leuk om dit lijstje te maken en bezig te zijn met een paar doelen maken. Kijken wat ik leuk vind om te doen en daar doelen van te maken om te doen. De ene zal makkelijk af te vinken zijn de andere moelijker. Over het algemeen zijn mijn doelen vooral gericht op rust, creativiteit en ontspanning en dat is heel belangrijk voor me. Maak jij een 24 van 2024? Wat doe jij als er een nieuw jaar start? Een lijstje met dingen of concrete doelen?