De beste boeken om met Valentijnsdag te lezen

De beste boeken om met Valentijnsdag te lezen

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde en de romantiek. Elke dag hoor je te denken aan je geliefde en aardig en liefdevol te zijn voor elkaar niet alleen deze ene dag in het jaar. Maar goed laat ik met de sfeer mee gaan. Vandaag deel ik de beste boeken om met Valentijnsdag te lezen. Het zal je niet verbazen dat dit heerlijke romantische boeken zullen zijn. Gelukkig is dit voor iedereen anders dus wil ik je vragen om jouw boek wat je mij zou aanraden te laten weten in een comment.

Vandaag dus de boeken die ik vind dat je het beste kan lezen met Valentijnsdag. Een lijstje maken met lekker romantische boeken is natuurlijk erg leuk maar kan ook heel lastig zijn want wil je iemand ook laten huilen of is dat nou net weer niet gepast op een romantische dag als deze. Laat ik gewoon mijn lijstje maar delen.

Grey – EL James
We kennen allemaal de Fifty Shades trilogy, of je hem nu gelezen hebt of niet ervan gehoord hebt je vast. Na dit succes is er van EL James nog Grey verschenen. Grey verteld hetzelfde verhaal als Fifty shades of Grey maar dan vanuit de ogen van Christian. Ik vond het een heerlijk boek en leuk om te lezen vanuit de man en nu echt te weten wat Christian denkt. Mijn recensie van Grey lees je hier.

Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Koop bij bol.com

Me before you – Voor jou – Jojo Moyes
Toch heb ik gekozen voor een tranentrekker want het is een heerlijk boek er komt romantiek in voor en het is gewoon een heel mooi verhaal. Een boek wat je gelezen moet hebben voordat de film in juni in de bioscoop komt. Mijn recensie van het boek lees hier.

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Koop bij bol.com

Geluk in het spel – Jill Mansell
Elk boek van Jill Mansell is lekker romantisch en vol met humor. Een keuze maken tussen één van haar boeken is dan ook eigenlijk onmogelijk maar ik vond deze kleur en de titel wel toepasselijk voor Valentijnsdag.

Geluk in het spel is een roman vol actie en Engelse humor. Een vermakelijk en uitbundig boek! Suzy, een succesvolle makelaar, wordt aangehouden vanwege te hard rijden. Hoe komt ze onder de boete uit? De agent, Harry, is wel de knapste man die ze ooit heeft gezien. Voor Suzy is het dan ook lust op het eerste gezicht. Maar bij hun tweede ontmoeting ziet alles er anders uit, want Harry blijkt ook nog een buitengewoon aantrekkelijke broer te hebben…

Koop bij bol.com

Honingzoete dagen – Sarah-Kate Lynch
De titel is al lekker zoet en het boek is even zoet een verhaal wat lekker romantisch en liefdevol is met een goede boodschap. Mijn recensie van dit boek lees je hier.

Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven.
Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel…

Koop bij bol.com

Thuis in Virgin River – Robyn Carr
Wanneer je mijn blog al een enige tijd volgt weet je dat ik gek ben op de Virgin River reeks dus zo gek is het niet dat ik het eerste boek als aanrader voor vandaag geef want romantiek in overvloed en een heerlijk verhaal. Heb je deze al gelezen dan lees je één van de andere delen want elk boek bevat lekker veel romantiek. Lees mijn recensie hier.

Het enige wat Melinda Monroe wil, is wég. Weg uit Los Angeles, waar het leven druk is en gecompliceerd, en alles haar herinnert aan Mark – haar overleden man. In een opwelling reageert ze op een advertentie voor een verpleeg- en verloskundige in Virgin River, een klein dorpje in Californië. Dit zou weleens precies de verandering kunnen zijn die ze nodig heeft! Helaas, het beloofde schattige huisje in idyllische omgeving blijkt een aftandse blokhut te zijn aan een modderweg, waar ze met haar stadse cabrio meteen vast komt te zitten. En de bejaarde plaatselijke arts, die ze zou assisteren, doet ronduit vijandig tegen haar. Inpakken en wegwezen, denkt ze, maar een vondelingetje gooit roet in het eten. Eerst moet ze onderdak vinden voor deze baby. En misschien moet ze ook eerst maar eens echt kennismaken met Jack, de knappe eigenaar van de plaatselijke bar. Het lijkt wel of er telkens weer dingen zijn die haar in Virgin River houden. Zou ze dan toch haar thuis gevonden hebben?

Koop bij bol.com

Neem een boek vandaag waar je lekker in weg kan kruipen, kan zwijmelen bij een heerlijk verhaal en geniet ervan. Dit waren mijn aanraders, wat raad jij mij aan?

Bewaren