boeken

De boeken van 2017

Het jaar uit met een boek en het jaar weer in met een boek. Zo begon ik 2017. Op hebban stelde ik mijn doel in op 75 boeken. Niet wetend of dit haalbaar zou zijn maar ik zou het gaan proberen. De 75 heb ik niet gehaald het werden er 10 minder namelijk 65. Een heel mooi aantal boeken en ik heb echt plaatjes van boeken gelezen en er zaten hier en daar ook mindere boeken tussen maar voor mij was het een heel goed boeken jaar.

65 boeken vind ik echt heel erg veel als ik kijk dat ik dit jaar heel weinig dunne boeken heb gelezen. Er zaten zelfs boeken tussen waar ik best een tijdje over gedaan heb. Niet door de schrijfstijl maar sommige boeken lees je gewoon niet in één keer daar heb je de tijd voor nodig.

Het mooiste boek wat ik kreeg was zeker Beauty and the Beast Lost in a book de cover is zo ontzettend mooi en betoverend. Heel eerlijk het boek heb ik nog niet gelezen terwijl ik dit schrijf want ik heb hem bewaard voor de kerst en ik schrijf dit net voor de kerstdagen. Over de inhoud kan ik dus nog niks vertellen hoe ik het vind.

De boeken die indruk hebben gemaakt op me het afgelopen jaar zijn er veel. Ik heb kennis gemaakt met nieuwe auteurs, heb laatste delen gelezen in series, kreeg natte ogen van een boek maar welke weet ik niet meer en een ander heeft me ontzettend laten lachen. De diversiteit was weer groot in wat ik gelezen heb. Zo las ik de ene week een roman en dan weer een thriller, las ik in deze tijd maar ook in de jaren zonder auto’s waar alles met paard en wagen ging. Het ene boek las echt als een trein en moest ik uitgetrokken worden maar er waren zeker boeken die me veel meer moeite kostte. Van geen één boek heb ik spijt dat ik erin ben gaan lezen en heb doorgezet.

Voor mij waren de toppers:

Sophie Jackson – Van jou; Het laatste deel in de serie en hij was echt zo fijn, zo balen dat het over is met deze serie. Dat het over is met deze serie kan ik gewoon niet geloven maar het is echt waar en bij het dichtslaan van Van jou had ik echt een gevoel van Nee, en een gevoel van binnen of ik iets miste, een einde, iets wat niet uit te leggen is. Ik baal van het einde en had nog wel meer willen lezen van Cat, Carter, Riley, Lexie, Max en Grace. Dat ik Sophie Jackson ontmoet hebt is nog veel gaver de schrijfster van mijn favoriete New Adult.

Reina Crispijn – Eilandliefde; Een verrassing die ik gelezen heb het afgelopen jaar. Een boek wat ik niet verwacht had te ontvangen. De kaft sprak me niet gelijk aan en ik liet het boek een beetje liggen. Uiteindelijk ging ik het lezen en was ik enorm verrast. Een heerlijk boek, leuk verhaal, beeldend geschreven maar niet vervelend en langdradig. Echt een aanrader om te lezen.

Mia Sheridan – Stilte; Een nieuwe New Adult schrijfster in mijn boekenkast waar ik echt verrast van ben. Het was echt een fijn boek. Hoe Mia een boek over een jongen die niet praat zo gevoelig maakt en zo veel gevoelens in laat voelen vind ik echt knap.

Suzanne Vermeer – Winternacht; Een boek wat ik nog maar kort geleden gelezen heb staat in mijn top van dit jaar en wel omdat ik Winternacht een hele goede thriller vind van Suzanne Vermeer. Het heeft me van begin tot het einde geboeid, het boek had continu een spanningsboog en er gebeurde heel de tijd wat. Het had gewoon alles.

Jackie van Laren – Opstaan; Het vervolg van Vallen is een heerlijk boek. Verder lezen waar het eindigde en genieten van Rory, Row en Anne. Van mij mag er echt een deel drie komen want dat kan makkelijk een heerlijke feel good met ups and downs. Jackie van Laren weet levendig te vertellen en daardoor zie ik de scenes in de tuin, op het strand, overal voor me. Dat maakt het natuurlijk dat ik nog meer in het verhaal zit.

Ransom Riggs – Bijzondere Vertelsels; Een bijzonder een mooi boek. Het begint al met hoe het boek eruit ziet. Een groene cover met goudfolie details. Je slaat het boek open en de details gaan op elke bladzijde verder. Er is veel aandacht besteed aan dit boek. De verhalen zijn bijzonder en leuk om te lezen. Even een verhaaltje tussendoor, kijken naar de illustraties die erbij horen het is een complete ervaring.

Een kleine greep uit de hele stapel boeken die ik gelezen heb. Ik kan het nog hebben over de prachtige cover van Zwarte lieveling, Het niet verwachtte einde van De pier, het heerlijke einde van Vrienden voor het leven of het genieten van alle andere boeken. Het was een goed jaar in het lezen van boeken. Helaas had ik het af en toe te druk met niks doen, hardlopen, werken of op mijn telefoon kijken en daardoor heb ik minder gelezen dan ik zou willen. Heb ik nog een aantal boeken ongelezen liggen en heb ook ik soms een leesdip.

Wat was jouw favoriete boek het afgelopen jaar?