boeken

De boeken van 2018 + winactie

Op oudjaarsdag las ik een boek en het nieuwe jaar ging ik weer in met een boek. Lezen is iets wat ik enorm graag doe. Het liefst lees ik elke dag minimaal een hoofdstuk. Het liefst aan het begin van de dag. Helaas lukt dit niet altijd maar heb ik toch een heel mooi aantal boeken gelezen. Op hebban had ik mijn doel voor het jaar weer ingesteld. Dit jaar op 52, een boek per week. Op dit moment sta ik op 54 maar dat wordt wel 56 denk ik totaal. Een mooi aantal.

Meer dan vijftig boeken en zo enorm divers wat ik gelezen heb. Van kinderboeken, naar thrillers, van young adult, naar leerzame boeken en van new adult naar een roman. Alles is dit jaar voorbij gekomen. Zo veel boeken heb ik in mijn handen gehad en gelezen. Ze waren zeker niet allemaal geweldig maar ik heb van geen één boek spijt dat ik erin begonnen ben.

De boeken die indruk hebben gemaakt op me het afgelopen jaar zijn er veel. Ik heb kennis gemaakt met nieuwe auteurs, heb een hele serie gelezen, las het tweede en laatste deel in een serie, heb ik vaak gelachen tijdens het lezen en heb ik veel geleerd. De diversiteit was weer groot in wat ik gelezen heb. Het ene boek las echt als een trein en moest ik uitgetrokken worden maar er waren zeker boeken die me veel meer moeite kostte. Één boek is nog steeds niet uit want daar lees ik elke keer een stukje in, dat gebeurt dus gewoon ook.

Uit de hele stapel gelezen boeken kiezen welke de beste waren van dit jaar vind ik echt enorm lastig, ik zal andere boeken te kort doen. Toch pak ik er een paar boeken uit die ik graag gelezen heb.

Jackie van Laren;

Heel de serie van Jackie van Laren was heerlijk om te lezen maar het fijnst vond ik Springvloed, het minst Tegenstoom. Jackie van Laren zorgt dat ik op elk boek wat ze schrijft verliefd wordt. Stormwind en Duingras daar begin het mee aan het begin van het jaar en in de zomer kon de serie uitgelezen worden. Heel fijn een hele serie in één jaar te lezen en twee delen tegelijk. Het is een heerlijke serie over liefde, vriendschap maar ook problemen.

Alleen voor jou – Luke Allnutt;

Wat is dit boek mooi geschreven, je komt niet opeens in het leven van Rob en Anna maar krijgt in een sneltreinvaart een blik in hun leven. Dit zijn hoogtepunten, momenten om te weten zodat je de personen leert kennen in hun doen en laten. Het maakt het verhaal dieper. Mooi vind ik het om uit de vader zijn kant te lezen toch vaak heel anders dan uit de kant van de moeder. Andere emotie, een emotie die me pakt en daardoor heb ik elke dag even zitten lezen tot een zondag ik eindelijk tijd had om aan één stuk door te lezen naar het einde.

Een klein detail, de laatste zin in het tweede deel is zo mooi. Klein maar vol betekenis. Toen ik voor de laatste maal over de tuin uitkeek, zag ik het. In de wind wiegde een derde zonnebloem. Deze zin was zo’n mooie afsluiter.

Alleen maar jij – Mia Sheridan;

Alleen maar jij’ van Mia Sheridan is geen zoetsappig liefdesverhaaltje. Het is het verhaal van een jonge vrouw die weliswaar beschadigd is, maar niet geknakt. Wanneer hoofdpersoon Ellie de mooie Gabriel ontmoet, wordt ze verliefd op hem. Maar ze vindt dat ze eerst zichzelf moet vinden, voor ze een liefdesrelatie met hem kan aangaan. ‘Alleen maar jij’, ja, maar dat kan niet zonder ‘ik’.

Baquette met jam voor twee – Wendy Brokers;

Een boek die alles heeft; liefde, verdriet, een boodschap, geluk, diepgang. Alles komt voor in feel good boeken maar het belangrijkste is hoe het gecombineerd wordt, verschijnt er meerdere malen een glimlach op mijn gezicht dan is de schrijfster al heel ver op weg. Wanneer ik het boek maar moeilijk kan wegleggen ja dan is het voor mij echt een feel good boek want ik wordt dus gelukkiger als ik meer en meer lees van het verhaal. Wendy Brokers heeft dit zeker voor elkaar gekregen. Het is wel zo dat ik in dit soort boeken ook wat diepgang moet hebben anders werkt het niet. De diepgang, de liefde alles was er in Baguette met jam voor twee.

Grenzeloos – Lis Lucassen;

Dit jaar maakte ik kennis met een hoop nieuwe schrijvers maar één ontmoette ik en dat was Lis Lucassen. Tijdens de boeklancering kregen we Grenzeloos, het eerste deel van een reeks. Grenzeloos leest zo lekker gemakkelijk en vermakelijk dat wanneer je er na een paar regels weer helemaal in zit je het boek niet weg wilt leggen. Dit is een heel goed teken, het is interessant geschreven.  Het is een NA met veel diversiteit zonder dat het er heel dik bovenop ligt. Blank, getint, lesbisch, gelovig, niet gelovig. Toch krijg je van alles wat mee maar wordt dit op een goede manier in het verhaal gebracht en door elkaar geaccepteerd. Een mooie les om anderen te accepteren zoals ze zijn.

Anders denken anders voelen anders doen – Sabine Hess;

Sta jij op dit moment op een kruispunt in je leven? Wil jij graag de volgende stap zetten, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Zou je graag je hart volgen, maar vind je het lastig om de keuzes te maken die écht bij je passen omdat er zoveel dingen leuk zijn? Anders denken anders voelen anders doen van Sabine Hess is een must read als je anders wilt, met je mindset wilt bezig zijn en wilt werken aan jezelf.

Win Running Like a Girl

Een heerlijk boek die ik las dit jaar over mijn passie naast lezen is Running Like a Girl van Alexandra Heminsley . Alexandra neemt je mee bij haar eerste stappen naar buiten, in een hardloopwinkel, op weg naar de marathon, de dips die hardlopen ook kent en het niet durven hardlopen als anderen kijken. Elk hoofdstuk begint met een quote. Elke keer een quote die gewoon raak is en je doet denken ja dat is waar of het zet je aan het denken hoe wat en waarom hardlopen. Ben jij een hardloper en lijkt het je leuk om dit boek te lezen? Laat een reactie hieronder achter wat jouw doel voor 2019 is. Als je mij een beetje volgt weet je dat het geen marathon of ultra hoeft te zijn. Ga je een leuke 5 km wedstrijd lopen of ga je proberen lekker met regelmaat te trainen dan is dat ook een perfect doel. Ik ben benieuwd, reageren kan tot en met 31 december

Wat was jouw favoriete boek het afgelopen jaar?