Boeken van 2022

De boeken van 2022

De boeken van 2022 waren er natuurlijk niet zo veel als ik zou willen maar wat heb ik weer heerlijk kunnen genieten van heel wat boeken. Thrillers, romans, geïllustreerde boeken echt van alles wat heb ik in mijn handen gehad. Het ene boek las ik binnen no-time uit het andere boek dat kostte me wat meer moeite. 

Aan het begin van het jaar zei ik;

Ik hoop veel mooie boeken te mogen lezen en jullie daarvan te voorzien van een recensie. Het aantal boeken wat ik hoop te lezen? Laten we het proberen om er 37 te lezen. Gewoon een mooi streven. Vorig jaar haalde ik 36 niet maar ik weet dat ik het wel kan om 3 boeken of zelfs 4 per maand te lezen. Gewoon de tijd ervoor nemen en vaker die telefoon wegleggen.

De tiktokloop

Kijk en dat laatste punt die telefoon wegleggen dat is zeker een punt geweest waardoor ik minder gelezen heb. Het afgelopen jaar heb ik zo’n tiktokloop ontdekt en daar blijf ik dan inhangen. Daaruit komen dat kost me een partij moeite. Hoe ik erin kom weet ik soms niet en soms wel want dan zoek ik iets op een boek of een plant en dan verdwaal ik. In de tijd dat ik dit gedaan heb had ik zeker weten drie of vier boeken kunnen lezen. Aan de andere kant vond ik het heerlijk om te verdwalen in de tiktok wereld.

Totaal aantal gelezen boeken van 2022:

Het hele lijstje boeken wat ik las; Harry Potter en de steen der wijzen, Fear street Jennifer Gilt, Happy Hart, Je kan het (doen!), Prepper, De tovervinger, Ieorg Idur, De griezels, De giraffe, de peli en ik, Dood op kasteel bremont, Lijndansen, Moord in de rue dumas, De zon de zee en de sterren, 3pak, mijn poemajaren, Hartenreis, Katologie, Het donkere visioen, Joris en de geheimzinnige toverdrank, Glazuur, Een gelukkig Nieuwjaar, De reis van Grote Panda & Kleine Draak, De Spaanse liefdesleugen, F*ck it list book  voor vrienden, Kort en klein en De langste kerst ooit. Het totaal komt hiermee op; 26

Alle boeken die ik gelezen heb hadden wel iets wat leuk, mooi, spannend, grappig of iets heel anders was. Veel variatie van boeken weer en dat vind ik van lezen juist zo leuk. Je komt in een wereld die een auteur maakt en dan gaat bij het lezen er in mijn hoofd een film spelen die het samenbrengt in beeld.

Mijn top boeken van 2022

Je kan het (doen) van Lianne Keemink. Naar het boek van Lianne keek ik echt enorm uit en ik ben naar de boeksignering in de Donner geweest. Als ik je één van Lianne haar boeken mag aanraden dan is het Je kan het(doen!) ik heb tijdens het lezen al dingen geleerd en ben ik aan het toepassen. Op naar nog meer lessen die worden geleerd en toegepast. Het is heerlijk geschreven: Hier en daar een grap, direct zoals je bij Lianne online ook gewent bent maar met een nuance. Het is zeker een liefdevolle schop onder je kont, want Je kan het (doen!).

Boeken van 2022

Mijn Poemajaren van Laura Coleman is een boek wat me verraste. Het is echt een boek dat als ik het op de cover gepakt zou hebben ik totaal geen spijt zou hebben. Het is vol vaart geschreven en voor mij zit er geen doodpunt in het boek. Wanneer ik me afvraag wat is er in een bepaalde periode gebeurt dan komt dit een paar bladzijdes verder aan de beurt om te vertellen.

Het donkere visioen van Marjo de Vroed. Zoals je aan de lijst hierboven kan zien heb ik best wat kinder-/jeugdboeken gelezen. Grote namen kwamen er voorbij en dan Marjo de Vroed. Een dame die hemelsbreed niet ver bij mij vandaan woont. Waar ik ben geweest op haar boeklancering. Het is soms best spannend om een boek te lezen van iemand waar je af en toe mee contact hebt op social media. Hoe doe je dat als je het niks vind. Nou gelukkig hoefde ik daar niet over na te denken want over Marjo schreef ik. Met dit boek heeft Marjo voor mij een Griezelbus gevoel naar boven gebracht. Ja de boeken van Paul van Loon waar ik enorm gek op was vroeger maar waar er maar weinig van waren in dit genre vroeger. Marjo je hebt me verwachtingen waargemaakt en overtroffen, ik kijk uit naar de volgende delen.

De reis van Grote Panda & Kleine Draak van James Norbury. Een fantastisch boek waarin teksten je raken en de illustraties voor zichzelf spreken. Komt er nog een deel dan haal ik het zeker weten. Het is ondanks dat het één verhaal is een boek wat je gewoon open kan slaan op een willekeurige bladzijde en de tekst kan lezen en de illustratie kan bewonderen. Het is even een rustmoment.

Glazuur van Lisette Jonkman krijgt een plekje in deze top omdat het een boek is wat jaren op mijn lijstje stond om te lezen. Nu eindelijk gelezen en zo genoten. Het is het boek wat ik het snelste uitlas dit jaar denk ik. In één woord; Heerlijk! Heb met een glimlach zitten lezen.

Evenementen in dit boekenjaar waar ik geweest ben

Mijn boekenjaar was mooi. Samen met Rianne heb ik een leuke middag gehad in Amsterdam bij de lancering van spannendeboeken.nl. Zijn we samen naar het Thriller festival geweest en woonden we de prijsuitreiking van diverse awards bij. Ben ik bij één boek presentatie geweest namelijk van Marjo de Vroed en ben ik bij de boeksignering van Lianne Keemink en Lisette Jonkman geweest.

Dit jaar heb ik echt heel veel boeken toegevoegd aan mijn boekenkast maar het mooiste…. de boekenkast. Ik heb eindelijk een grote boekenkast maar ik mag eerlijk zijn hij is alsnog te klein. Voor dit huis is het wel het grootste wat kan en daar ben ik wel heel blij mee. Ik heb er een kleurrijk geheel van gemaakt. Als ik er naar kijk wordt ik echt heel erg blij, ik ben trots op de boeken die ik heb en hoe ze in huis staan.

Het was een mooi leesjaar en ik heb nog enorm veel boeken die ik kan lezen.