boekenliefhebber

De ergernissen van een boekenliefhebber

Boekenliefhebber, dat ben ik zeker. Mijn boekenkast is overvol en het ene na het andere boek lees ik. Geen vast genre maar alles door elkaar. Zo veel mogelijk genieten van het lezen in diverse tijden, landen en plaatsen. Niks zo fijn als een boek lezen.

Als boekenliefhebber doen een aantal dingen pijn, heb ik ergernissen en die ergernissen ga ik met jullie delen.

In mijn tas vind je altijd een boek. Heb ik geen ruimte om een boek mee te nemen in mijn tas dan zit er altijd wel één op mijn telefoon in mijn google books account. Het nadeel van altijd een boek in je tas hebben is dat het boek niet altijd veilig is. Ik heb hele mooie tasjes om mijn boeken in te doen maar vaak ligt mijn boek op de bank of op de tafel en pak ik hem snel voor ik weg ga. Dan steek ik het boek in mijn tas en dat kan wel eens is gaan. Zo is mij van de week weer overkomen dat een cover een knik heeft. Dat vind ik zo ontzettend zonde. Dan kan ik dus echt kwaad worden op mezelf want waarom heb ik niet even mijn boek netjes in mijn tas gedaan.

Een boek bij me hebben is echt enorm fijn want ik kan lezen wanneer ik wil. Als ik ga fietsen neem ik ook altijd een boek mee. Ik heb zelfs hele stukken gefietst terwijl ik een boek las. Wel op rustige rechte stukken hoor maar ideaal als je niet wil stoppen met lezen en van je werk naar huis fietst. Minder leuk is het wanneer je boek veilig in je tas zit en je een enorme regenbui over je heen krijgt. Zo enorm dat heel je boek nat wordt. Dat ik zelf dan nat ben is geen probleem maar mijn boek….. dan kan ik wel janken.

Boeken komen bij mij enorm veel via de brievenbus. Ideaal want ik reserveer het boek en als het uit is valt het hup door mijn brievenbus. Dat vallen daar ben ik geen fan van. Als ik thuis op de bank zit en ik hoor de brievenbus ren ik naar de deur als ik weet dat er een pakketje bij kan zitten. Dan probeer ik het op te vangen. Heb ik het niet door dan doet het me pijn want dan hoor ik echt een knal op de grond. Niet erg als hij goed valt maar als hij verkeerd valt dan is het boek al beschadigd voor ik hem uit de verpakking haal en dat is zo zonde. Gelukkig hebben wij een lieve postbode die dit weet en die belt bij mij aan om te kijken of ik thuis ben en anders doet ze het heel voorzichtig. Hieronder zie je een hardcover die op zijn rug gevallen is door de brievenbus. Ik heb hem nog een beetje kunnen redden want het was veel erger.

Beschadigen van boeken is echt niet leuk. Bij hardcovers worden de hoeken kaal en als een boek niet lekker buigt tijdens het lezen kan de kaft scheuren of zelfs een beetje raar komen te staan.

Herkenbaar? Waar erger jij je aan als boekenliefhebber?