Heemtuin

De Heemtuin was genieten

In de Krimpenerhout waren niet heel veel paddenstoelen. Rood met witte stippen die waren er al helemaal weinig dus mijn zoektocht ging door. In Krimpen aan den IJssel heb je een aangelegde tuin volgens het principe van een ‘ecologisch heempark’. De Heemtuin is een gebied van 1,4 ha verstopt midden in de woonwijken. Als je het niet weet rij je er zo voorbij.

Heemtuin

Het is een klein gebied lang wandelen kan je er niet en toch ben ik er heel lang geweest. Ik wandelde een paar honderd meter en zag links een paar paddenstoelen stralen; fel rood met witte stippen. Helemaal heel en prachtig. Rechts van me is een gemaakt pad door de bosjes en daar zie ik heel veel rood. Na elke stap zie ik meer en meer paddenstoelen verschijnen.

Heemtuin

In deze korte route heb ik ruim honderd paddenstoelen gezien. Ik denk dat ik in alle jaren nooit zo veel rood met witte paddenstoelen heb gezien. Daarnaast waren er ook heel veel andere paddenstoelen maar die waren in dit gebied zeker in de minderheid.

Heemtin

Rood met witte stippen ze waren er in alle maten. Van heel klein tot heel groot. Sommige waren perfect anderen imperfect. Maar juist als ze niet perfect zijn kunnen ze ook heel mooi zijn. Hierboven zie je de sporen namelijk enorm goed en dat is echt wel gaaf om te zien. De helft staat nog de andere helft is verdwenen.

Omgevallen op de grond kan je nog beter zien hoe een paddenstoel eruit ziet. Maar zoals hieronder tegen een boom is toch ook best bijzonder.

De herfst is echt prachtig met al zijn kleuren alleen soms moet je er een beetje naar zoeken. Vooral in een gebied waar de bomen best groen blijven is het wat meer zoeken naar de echte herfst plaatjes. In de Heemtuin was het echt genieten want zo veel rood met witte stippen had ik nog nooit bij elkaar gezien.