laatste herfstdagen

De laatste herfstdagen

De laatste echte herfstdagen breken aan. We hadden een dun laag je ijs al op de ramen van de week. Dit weekend kwam het kwik goed onder nul en was het heel de auto schoonmaken voor ik kon gaan rijden want alle ramen en koplampen waren bevroren. Inderdaad vergeet je koplampen niet schoon te maken want als die bevroren zijn dan ben je minder zichtbaar.

laatste herfstdagen

Ik wil niet door naar de winter. Het is gelijk een stuk kouder maar daarnaast ook somberder buiten. Dat het somber wordt buiten vind ik echt een nadeel. Geef mij maar de mooie kleuren van de herfst, de paddenstoelen die uit de grond groeien en de bladeren die van de boom af dwarrelen.

laatste herfstdagen

De mooie zonsopkomsten en de zon die ondergaat om een uurtje of 7 of 8. We gaan nu naar de donkere dagen toe. Dat betekend donker van huis en donker naar huis. Daar ben ik en velen met mij niet voor gemaakt. Daarom blik ik nog even terug naar een paar weekjes geleden. Ik liep toen door het Kralingse bos en zag deze prachtige paddenstoelen partijen zag. Daarnaast probeer ik in het donker gewoon naar buiten te stappen om toch nog buiten te komen.

Van hele groepen bij elkaar tot drie paddenstoelen samen op een omgehakte boom. Het was de perfecte dag om lekker paddenstoelen te spotten, de sporen te bekijken en genieten van de kleuren.

Aan het einde kwam de zon nog even tussen de bomen door en bescheen hij het onderstaande groepje. Hierdoor sprongen de details er nog beter uit en stond ik echt even te genieten van dit prachtige groepje voor ik er een foto van nam. Ik genoot van de laatste herfstdagen en in huis geniet ik daar nog even van met de kastanjes en eikels die ik heb verzameld.