De Leontien Ladies Ride 2015

De Leontien Ladies Ride 2015

Na de Ladies Run lag ik uitgeteld op de bank. Stokbrood met garnalen in knoflookolie ging er nog in en toen deed ik niks meer.

De volgende ochtend stond om half 10 mijn moeder op de stoep. Ik werd opgehaald om weer naar Rotterdam te gaan. Ditmaal ging de fiets mee. Alles in en op papa zijn auto en we konden gaan. Op het terrein haalden we ons shirt op en maakten we ons klaar om te fietsen. Vorig jaar fietste Rianne en samen dit keer moest mama mee. Ze kon niet weigeren want hoe kan je je eigen dochter wat weigeren op haar eigen verjaardag?

We sloten aan in het enorme van met fietsen en bij de start ja toen konden we Rianne nog even overvallen. De muziek werd stil gezet en er werd voor mijn zus gezongen. Zo wij konden van start!

We fietsen eerst heel langzaam, moesten stoppen voor een val partij maar eenmaal oud-verlaat door konden we heerlijk doorfietsen. Wie denk je dat er bijna heel de tijd voorop fietst? Inderdaad mama. Mijn mama die dacht dat het niks voor haar was, die maar 1x eerder in haar leven aan een sportevenement mee deed, die mama van mij die bleef maar fietsen. Op een dijk na ruim 12 km stopten we even om wat te eten. Een gewone boterham maar onderweg sneuvelde het eerste zakje chips uit het tasje wat Rianne voor ons had gemaakt.

We fietsten verder en verder met stukken tegenwind, zon, hobbeltje op en hobbeltje af. Onderweg enorm veel mooie stukken land gezien. Bij de volgende plek waar we even stopten ging de Red velvet cake hop zo naar binnen. Echt leuk zo’n tasje met lekkers, er zat ook nog wat gezonds in wees gerust.

Na ongeveer 25 km fietsen waren bij het Leontien huis aangekomen. Wauw wat een verschil met vorig jaar. Het is helemaal opgeknapt en super mooi, heel relaxed en rustgevend ziet het eruit. Bij aankomst krijgen we een heerlijk glas cola en staan we heel eventjes in de rij voor water, een sportdrankje, appelsap, snelle jelle, krentenbol en een appel. We worden goed verzorgd. Rianne koopt drie armbandjes en ik wil een boekenlegger kopen maar die is gratis. Het geld wat ik in mijn hand heb geef ik en dat gaat in de donatiepot.

Zo nog 10 km te gaan. Via Nieuwerkerk aan den IJssel fietsen we zo terug naar het strand van Nesselande. Het laatste stuk en daar komt een wind niet normaal. We halen nog wat mensen in en gaan naast elkaar de finish over met een totaal van zeker 40 km op de teller.

Papa staat ons op te wachten, we halen onze goodybag en gaan in een tentje aan de bittergarnituur en wat te drinken. Dat hebben we wel verdiend. Het was een super geslaagde dag/weekend. Volgend jaar mag mama de 60 km doen hihi