mooiste

De mooiste boeken die ik heb gelezen

Vroeger las ik heel veel, een tijdje wat minder, weer wat meer en weer minder. Tot een aantal jaren geleden ik weer helemaal terug in het lezen was. In de tussenliggende jaren las ik nog steeds want er is geen jaar voorbij gegaan zonder een boek te lezen. In alle jaren zijn er veel boeken voorbij gekomen maar een aantal zijn echt blijven hangen en hebben een indruk achter gelaten.

Er zijn in de jaren veel categorieën voorbij gekomen. Thrillers, romans, YA, NA, waargebeurd en ga zo maar door. Elk genre heeft zo zijn boeken die ik nog weet hoe ze gaan en welke echt top waren. De mooiste boeken die ik heb gelezen zijn gelijk boeken die me aan het huilen hebben gekregen. Ja huilen terwijl ik een boek lees, ik dacht dat gaat me nooit overkomen maar het is echt gebeurt. Het zijn niet alleen leuke boeken mijn mooiste boeken want In de schaduw van mijn geluk is een heel serieus boek over postnatale depressie heel wat anders als Voor jou.

Michael Pilarczyk – Dansen in de hemel

Één van de eerste boeken waar ik in heb gelezen en waar ik bij een brok in mijn keel kreeg was Dansen in de hemel. De laatste hoofdstukken heb ik met een brok in mijn keel gelezen. Het was een brok in mijn keel van verdriet maar ook hoe mooi er met het verdriet werd omgegaan. De laatste 100 bladzijden heb ik aan één stuk uitgelezen. Het boek is geschreven op een manier dat je het kan visualiseren, landgoed Eyckenbosch en de boom die daar staat die zijn prachtig. Het is een boek wat drie keer (ja je leest het goed) in mijn boekenkast staat. Drie verschillende versies, een metro-exemplaar, vooruitlees-exempaar en een gesigneerd exemplaar.

Jojo Moyes – Voor jou

Een boek waar ik de tranen heb laten lopen, die ik heb gelezen met een lach en een traan. Waar ik het verhaal zo mooi van vind en blij mee ben dat er een film is gemaakt, een vervolg boek is gekomen en zelfs binnenkort weer een vervolg komt. Bij de film had ik niet verwacht dat de tranen weer zouden komen want het verhaal kon ik al maar ze kwamen weer. Het is een fijn boek om te lezen en van Jojo Moyes één van mijn favorieten.

Brooke Shields – In de schaduw van mijn geluk

Brooke Shields vertelt in In de schaduw van mijn geluk voor de eerste keer over de beproevingen, het verdriet en uiteindelijk de vreugde voor, tijdens en na de geboorte van haar dochter Rowan. Met relativering en zelfspot en vooral met veel kennis van zaken beschrijft ze het diepe dal van haar postnatale depressie. Ik vond dit een heel indrukwekkend boek, ik heb het echt in no-time gelezen en vond het heel open en eerlijk hoe het verteld werd. Je voelt de gevoelens terwijl je het boek leest. Dit is een boek die ik ondanks dat het geen leuk boek is om te lezen zeker nog een keer zal lezen.

Susanne Fulscher – Modellen vallen niet uit de hemel

Modellen vallen niet uit de hemel is een boek wat ik las toen ik 13 was en sinds die tijd heb ik het vaak geleend in de bibliotheek tot ze hem niet meer hadden. Een aantal jaar later kreeg ik het boek van mijn vriend. Ik vind het een indrukwekkend boek over de modellen wereld en wat het doet met Karen, hoe ze reageert op de opdrachten, op haar omgeving en wat het allemaal met haar doet. Het boek is alleen nog tweedehands te krijgen maar mocht je het ergens tegenkomen ga het lezen het maakt op mij nog steeds indruk.

Wat zijn jouw mooiste boeken?