De real meal

De real meal challenge zit erop

Op 7 maart begonnen we met De Real Meal Challenge en op 7 april zat de challenge erop. Vandaag daarom een post over De Real Meal Challenge met hoe ik het ervaren heb om te eten volgens De Real Meal Revolutie. Hoe ik deze challenge heb volbracht of niet en wat ik ervan geleerd heb.

Eerder konden jullie mijn recensie over het boek De Real Meal Revolutie lezen. De challenge die ik afgelopen maand ben aangegaan hoort bij het boek. Wil je eerst wat meer weten over het hoe en wat lees dan eerst mijn recensie. Deze challenge ben ik aangegaan met Josianne en Zélia, voor Just Keep Running hebben we elke week bijgehouden hoe het ging. Deze ervaring kan je hier lezen. Vandaag op mijn blog een samenvatting. Ik zag na het lezen van het boek best op tegen de challenge, ik was net een maand gestopt met Cola drinken en deze manier van leven, ja de real meal revolutie is een manier van leven, betekende nog meer dingen niet wat ik lekker vind. Geen chips, geen snoep, geen chocolade, geen brood, geen pasta, geen aardappels en zo gaat het lijstje nog wel even door. Het lijstje maar lezen wat ik wel mag. Groente, groente en nog meer groenten. Vlees, yeah ik hou van vlees. Eieren halleluja. Ik zie weer wat lichtpuntjes.

De ochtend maaltijd volgens De Real Meal Recvolutie

Dus in de ochtend geen brood met vlokken meer maar een omelet maken. Wekker eerder en mezelf uit bed schoppen wordt dat. Eten klaarmaken duurt nu wel een stukje langer. Voordeel die omelet bevalt me super goed. Maar hoe goed is het om twee eieren elke dag te eten? Geen idee ik vind het lekker dus ik maak dit gewoon. Ik varieer er wel lekker op los. Want spek, kaas, ham, champignons ik kan erop los variëren en combineren. Ik hou dit een aardige tijd vol maar de vlokken roepen me toch. Nee ik heb niet alles weggegooid wat niet mag en wat wel aangeraden wordt. Sorry ik ga toch geen vier pakken vlokken weggooien. Een enorm lekkere boterham met vlokken neem ik dus na een tijdje weer. Wat ik ervan merk? Ik heb eerder honger. Oke het werkt dus wel want met de omelet had ik pas rond 12 uur honger en met de boterham al rond 10 uur. Het bewijs is er dus wel dat het je honger vermindert.

De lunch volgens De Real Meal Revolutie

De lunch is ook meer nadenken dan normaal. Ik moet een hoop dingen meenemen naar mijn werk en daar een salade maken. Gelukkig deed ik dit al vaker en weet ik hoe lekker ik dit vind. Ik hou van salades en combineer hier ook flink op los. Carpaccio, ham, spekjes, noten, kappertjes, ei, noem het maar op en het gaat erdoorheen. Een salade als lunch hou ik echt heel lang vol tot een stress dag en ik nog zoveel honger heb dat ik een broodje ga halen. Ik weet dat een salade me meer energie geeft voor de middag dus hier ook zeker van geleerd alleen soms wil ik gewoon een broodje. Of makkelijk wat eten om erna nog even te kunnen wandelen buiten.

Het avond eten volgens De Real Meal Revolutie

Dit is mijn struikelblok enorm. Alleen groente en een stuk vlees zo saai, zo niks. Dit is dan ook de eerste maaltijd waar ik weer wat aan toevoeg. Ik let wel op dat ik geen bergen aardappels eet maar wat denk je ik at al bijna de aanbevolen dosis aardappels van de lijst dus zo slecht was ik hier niet bezig.

Wat heeft de Real Meal Challenge met me gedaan

Door de Real Meal Challenge heb ik ook nieuwe dingen geprobeerd. Zo heb ik eindelijk zalm gemaakt en wat was dat heerlijk. Deze staat nu op ons menu erbij. Ik ben bewuster geworden van wat ik eet. Een hele zak drop hoef ik niet meer (oke heel soms dan) ik heb al gauw genoeg. De laatste twee weken waren het zwaarste en heb ik toegegeven aan waar ik trek in had. Ik zocht een balans tussen goed en “slecht” en ben op die manier doorgegaan. Zal ik ooit helemaal via de Real Meal Revolutie gaan eten? Nee dat verwacht ik niet maar het heeft me wel bewuster gemaakt van wat ik eet, dat ik meer groentes en vetten moet en kan eten. Ja kan eten want na drie jaar heb ik weer een speklapje gegeten en mijn maag accepteerde het gewoon. Ik ben blij dat ik mee mocht doen aan deze challenge en heb mogen ervaren wat eten met je doet. Bewust heb ik het ook getest door na een ruime week omelet in de ochtend een keer die boterham te nemen en te kijken wat het deed met me. Ik ben iemand die het wel uitprobeert wat het doet anders geloof ik het niet.

Zou jij kunnen leven volgens de Real Meal Revolutie?

Bewaren

Bewaren

Bewaren