De real meal revolutie

De real meal revolutie

De real meal revolutie een boek over echt eten voor een gezonder, energieker leven. Eet jij dan niet gezond genoeg en heb je dan niet al een heel energiek leven met al dat hardlopen? Nou sinds ik gestopt ben met cola drinken heb ik gemerkt dat ik al veel meer energie heb. Zo heb ik minder dip momenten en veel minder behoefte aan suikers. Toen mij werd gevraagd om samen met Zélia en Josianne mee te doen aan De Real Meal Challenge voor Just keep running was ik daar wel heel erg nieuwsgierig naar. Een challenge waar dus ook een boek bij hoort is wel erg fijn zo kan je terug vallen op duidelijke informatie. Laten we eens kijken waar De real meal revolutie over gaat.

Ons wordt voorgehouden dat we lui zijn, dat we te veel eten en te weinig bewegen. Dit zijn echter niet de oorzaken van onze gezondheidsproblemen, het zijn er de symptomen van. Het moet en kan anders. Diëten zijn geen oplossing; we moeten onze levensstijl aanpassen en weer écht gaan eten. Vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij.

In De Real Meal Revolutie leggen een professor, een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet – ze stimuleren het juist. Bovendien, zo laat professor Noakes zien, leiden ze tot de aanmaak van insuline. Dat is dé veroorzaker van o.a. obesitas en diabetes, en bijzonder schadelijk voor mensen met insulineresistentie.

Met de praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten in dit boek kom je van je suiker- en koolhydraatverslaving af. Zo helpt De Real Meal Revolutie je een revolutie tot stand te brengen: een gezonder, energieker leven door gewoon weer écht te eten. Hieronder lees je wat eten volgens de real meal revolutie met je kan gaan doen.

Wat vind ik van het boek De real meal revolutie

Eten doe ik omdat ik trek heb, het nodig heb en omdat ik het lekker vind. Twee zakken chips is voor mij niet gek om op te eten in de week. Is dat goed voor me? Nee zeker niet maar wel ontzettend lekker. Ik kreeg dit boek toegestuurd terwijl ik al ruim een maand geen cola meer dronk. Voor mij was het verwijderen van suikers uit mijn leven dus al begonnen. Ik begon te lezen in het boek en wauw herkenbare tekst, terwijl ik cola dronk had ik continu behoefte aan eten, mijn honger werd niet meer gestild. Zonder cola kreeg ik daar al steeds minder last van, de zakken chips liet ik ook al vaker staan. Het boek is heel duidelijk en daar ben ik heel blij mee want ik ben geen kei in termen over eten en calorieën tellen en dergelijke daar let ik nooit op.

Hoe weet je dan wat je wel en niet mag eten volgens dit boek. Heel handig een rode, oranje en een groene lijst. Ideaal en gelijk duidelijk wat goed – groen, minder goed – oranje en wat slecht voor je is – rood. Bestaat dit boek dan uit alleen maar tekst? Nee er staan gelukkig ook recepten in. Lekkere gerechten voor het ontbijt, salades en avondeten. Het omelettoppertje is zeker een toppertje en hier in verschillende variaties geprobeerd.  Door dit boek heb ik voor het eerst zalm gemaakt en die gaat zeker vaker op mijn bord belanden. De recepten zijn voorzien van mooie foto’s zodat je wel ziet wat je kan verwachten van het recept, een pluspunt want ik wil zien wat ik ga maken. De recepten zijn duidelijk uitgelegd per stap en er staat duidelijk bij wat je nodig hebt.

Na de recepten komt er nog een wetenschappelijk stuk, wel heel goed dat het wordt onderbouwt maar zelf vind ik dit heel saai om te lezen. Ik hou gewoon niet erg van feiten en theorie daarom vond ik dit stuk niet echt fijn lezen maar ik begrijp wel dat ze het erin zetten want het onderbouwt de gedachte achter deze manier van eten.

De real meal revolutie is op 24 maart verschenen in de winkels, wij hadden hem al sinds begin deze maand. Waarom? Om de real meal challenge. Met ongeveer 200 deelnemers doe ik mee aan de real meal challenge en deel ik samen met Zélia en Josianne elke dinsdag op Just keep running hoe het gaat met deze challenge. Aan het einde van de challenge zal ik ook hier delen hoe het me bevallen is en daarom geef ik nu nog geen oordeel over deze manier van eten en alleen de recensie van het boek.

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Atlas Contact

Bewaren