De ronde van Nedstaal 2014

De ronde van Nedstaal 2014

Zaterdagochtend was ik druk met allerlei voorbereidingen. Ik maakte een sapje, bakte koekjes, at een paar kleine maaltijdjes en legde al mijn spullen klaar. Het was de dag van de Ronde van Nedstaal.

Om kwart over 1 pikte mijn ouders me op en reden we naar Alblasserdam. Ruim op tijd waren we aanwezig. Ik haalde mijn startnummer en shirt op. Ik wisselde mijn shirt om en bevestigde het startnummer.

rondevan-nes

Tijdens het wachten keken we naar de twee kinderlopen die voor ons waren. Om 15.00 ging zowel de 5 km als de 10 km van start. In mijn hoofd zat een tijd 59.58.

We moesten 4 rondjes van 2.5 km lopen. Het eerste rondje ging top. De tweede verzwakte ik iets en kreeg meer last van mijn schouder. Onder de 30 minuten zat mijn tweede rondje erop het beloofde veel goeds maar ik en papa hadden het al door. Het ging hem niet worden. De pijn in mijn arm werd erger. Het volgende rondje werd zwaarder met een stukje lopen erbij. Papa liep een stukje mee, vroeg of ik doorging en zei dat ik het kon. Ik ging door want wij geven niet op. Als je ergens aan begint maak je het af!

Het laatste rondje even wat water over mijn polsen. Stukjes lopen en ik wordt door de laatste drie mensen ingehaald. Ik ben laatste. Ik moet nog 1.5 km ik ren en loop, ik loop naar boven. Het je bent er bijna van een vreemde doet me niks. Dat papa daar staat bovenaan de dijk wel. De laatste 750 meter loopt hij met me mee. Op zijn nette schoenen gaan we samen de finish tegemoet. Samen lopen we over de finish. Ik ben er! 1.03.58 is mijn officiële tijd. Helemaal niet slecht en daar ben ik ook super blij mee.

Van mijn ouders kreeg ik een heerlijk pakketje en ik dronk mijn running cola flesje leeg. Ik had het flesje via #shareacoke laten maken. Volgend jaar sta ik er weer en doe ik weer mee.