De schaar erin

De schaar erin

Zou het alweer meer dan twee jaar geleden zijn dat mijn haar voor het laatst geknipt is? Ik heb geen idee eigenlijk. Ik knip het pas als ik het zat ben of echt wat anders wil. Ik heb een hekel aan mijn haar knippen en dat terwijl mijn zus kapster is.

De laatste keer dat ik het knipte ging er een aardig stuk af en stuurde ik het op naar Stichting haar wensen. Ik liet het groeien en groeien en nog langer groeien, tot gisteren want gisteren is dan toch echt de schaar erin gegaan. Het moest eigenlijk nog iets langer maar de zomer en sporten laat het niet toe. Het werd vervelend en dan ben ik er klaar mee. Eén telefoontje naar mijn zus en de volgende dag ging de schaar erin. 25 cm korter. 25 cm haar wat in een vlecht zit en opgestuurd wordt naar stichting haar wensen. Mijn haar gaat iemand blij maken want van mijn haar wordt samen met dat van anderen een pruik gemaakt. Een pruik van echt haar, waarvan je niet ziet dat het een pruik is dat is zo belangrijk en daar wil ik graag aan bijdragen.

Natuurlijk ben ik wel even op zoek gegaan naar kapsel inspiratie en dit sprak mij het meeste aan;

hair

Over Haarwensen
Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Wij willen deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met echt Europees haar kunnen wij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken. Door donaties van haar en financiële giften kan de Stichting de pruiken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kunnen wij deze kinderen niet verblijden met een prachtige pruik. Ook jij kan hier een bijdrage aan leveren. Kijk bij Steun Haarwensen voor meer informatie.

haar

Dit is de tweede keer dat ik naar haarwensen mijn haar op stuur. Er zijn natuurlijk meer stichtingen waarheen je je haar kunt opsturen. Bij haarwensen kan je alleen niet gekleurd haar en niet grijs haar opsturen. Bij de Nederlandse haar stichting mag je ook gekleurd en grijs haar doneren.

Resultaat!!!

haarnieuw

Ik ben er echt enorm blij mee en het voelt lekker maar ik ga het weer laten groeien zodat er weer 25 cm opgestuurd kan worden.