De stilte

De stilte op de blog

Op de blog is het al een tijdje wat stil. Dit jaar verscheen er af en toe nog wat online maar niet veel. De stilte op de blog vind ik heel jammer maar ik moest keuzes maken, mijn energie verdelen en weten wat ik even moest laten liggen. Niet makkelijk kan ik je zeggen want ik vind bloggen echt heel erg leuk. Maar wanneer ik niks goeds uit mijn handen krijgt vind ik dat er beter niks online kan komen. 

De stilte op de blog

Dus ik legde het naast me neer. Even geen blogs. Geen druk wanneer er wel iets online komt. Uiteindelijk legde ik te veel naast me neer want boeken heb ik bijna ook niet meer in mijn handen om te lezen. Ik had weinig zin om dingen te doen of wist niet wat ik wilde doen. Komt het door de gekke tijd waar we twee jaar al in leven? Het leven dat enorm veranderd is, de wereld die gewoon niet zo leuk meer is. De afgelopen maanden vulde ik mijn vrije tijd met niks doen, scrollen door tiktok, veel slapen, druk maken om een zieke kat en helaas twee keer ziek zijn.

Afgelopen week was ik flink ziek. Na twee jaar heel voorzichtig zijn heb ik de griep opgelopen. Waar weet ik niet en dat vind ik nog het meest irritante. Mijn wereld is nog niet heel groot. Ik ga naar mijn werk, naar de sportschool, mijn ouders, schoonouders en zus en naar de supermarkt. Dat is het, meer niet en dan binnen een paar uur ga ik van gewoon fit naar snotterig en binnen een uur mijn stem helemaal weg. Verhoging, hoesten, snotteren, hoofdpijn, spierpijn, alles komt voorbij maar gelukkig negatieve test.

De griep bestaat ook nog. Overdag gewoon werken en in de avond helemaal niks doen dat was hoe het ging de afgelopen week. Mijn longen zijn al ontelbaar keer uit mijn lichaam gehoest en dat is zo vermoeiend. Gelukkig gaat het ooit een keer over. Wel baal ik enorm van hoe mijn lichaam reageert. Je denkt gezond te zijn, fit te zijn maar dit raakt zo hard.

Beter ben ik nog niet maar ik merk dat ik toch weer zin krijg om dingen te doen. Dus opende ik mijn laptop. Ik mis mijn blog, de stilte op de blog wil ik weg hebben. Ik mis het delen van leuke dingen, inspiratie, mijn creaties, foto’s en alles wat er allemaal omheen bij komt kijken. Random terugkeren met een fotopost of creatieve update dat vond ik niks. Op mijn blog ben ik altijd eerlijk over hoe en wat en daar hoort dit dus gewoon bij. De komende tijd wil ik proberen om wat meer te delen. Lekker te schrijven over de dingen die ik gedaan heb en gezien. Wel zonder druk en vast stramien. Gewoon wat lukt komt online.

Mijn draai weer vinden

Eigenlijk moet ik mijn draai weer vinden. Mijn draai vinden op het werk maar zeker ook thuis. Doordat veel van mijn energie op mijn werk verbruikt wordt moet ik thuis mijn energie ook goed verdelen en dat is toch best lastig. Op mijn werk is er in een jaar tijd zo veel veranderd dat had niemand kunnen voorzien. Collega’s zijn weg, nieuwe collega’s moeten ingewerkt worden, bij de een duurt dit langer dan de ander. Ik ben de persoon die bijna overal het antwoord op weet, weet hoe de machines werken en alles aanstuurt. Mijn vrije dagen zijn weer eens allemaal ingetrokken door mezelf en ik hoop die weer gauw op de kalender te kunnen zetten. Maar voor ik dat doe moet iedereen zijn draai hebben gevonden zodat ik met een gerust hart vrij kan nemen.

Mijn draai thuis vinden is vooral mijn energie. Ga ik liggen en lezen val ik in slaap maar ga ik bewegen blijf ik langer wakker. Voor ik ziek werd combineerde ik dus fietsen en lezen want dan sloeg ik twee vliegen in één klap en ik bleef wakker. Het huishouden in zijn gareel houden vind ik ook best een uitdaging want vaak heb ik geen zin of energie om iets op te ruimen terwijl het soms maar 10 minuten duurt. Opgeruimd huis opgeruimd hoofd zeggen ze wel eens en dat is zeker waar maar daar moet ik dan wel aan denken.

Mocht je tips hebben om weer lekker in een ritme te komen en dingen te doen die je leuk vind laat het me weten. De stilte op de blog gaat verdwijnen omdat ik het wil dus hopelijk kunnen jullie er weer van genieten. Zelf probeer ik enorm te genieten van de kleine dingen die er zijn en laat de lente nu weer begonnen zijn die heel veel kleine gelukmomenten laat zien. Kijk dan die vrolijke bloempjes buiten, dat is toch genieten.

Mijn plan voor deze week

Deze week wil ik graag weer wat actiever worden. Elke dag wil ik proberen om minimaal 1 km te wandelen. 1 km is niet veel maar ik wil rustig beginnen na een week alleen maar werken en niks doen behalve hoesten. Daarnaast wil ik lezen in een van de boeken die ik bij de kringloop vandaan heb en wat creatiefs doen. Klein beginnen.

Fijne week