De Zuidersterloop 2015

De Zuidersterloop 2015

Het is alweer tijd voor De Zuidersterloop 2015. De weersverwachtingen in de week voor de Zuidersterloop gingen van warm, heel warm naar onweer en regen. Uiteindelijk werd het 18 graden, zon en een lekker briesje.

Ik ben gewend op zondag in de ochtend te lopen. Nu moest ik wachten aangezien de 7.5 km pas om half 3 zou beginnen. Niks mis mee om eens rustig te beginnen op zondag. Een boterham met vlokken, een bordje met appel en aardbei en een glas water als ontbijt. Ontspannen wat lezen, douchen, mijn nagels nog even lakken en hup mijn kleding aan. Voor ik weg ga eet ik een boterham met rookvlees en ei.

De Zuidersterloop 2015

Mijn vriend brengt me ernaartoe en dat is wel heel relaxed. Ik haal mijn startnummer en ontdek dat ik wel een heel gaaf nummer heb. 1001.

zuidersterloop-2015-7

Een snelle inschrijving dus. Ik vind het altijd leuk om te weten wat voor nummer ik heb. We zijn erg vroeg en kijken naar de andere lopers heb ik nu geen zin in. We gaan nog even langs mijn schoonouders voordat ik moet starten.

zuidersterloop-2015-2

Rond kwart over twee ga ik naar de start. Ik loop daar wat heen en weer. Zet mijn muziek aan en opeens zie ik daar twee bekenden. Papa en mama staan daar bij de finishlaan! Wat super leuk. Ze komen naar me toe en we kletsen wat. Ze lopen iets verder zodat ze me zien starten en voordat ik het weet starten we.

Één rondje van 7.5 km met een eindtijd die ik hoop te zetten op 50 minuten of minder. Ik ga lekker van start, niet te hard en niet te zacht. Ik haal mensen in en ik word ingehaald. De sfeer is heerlijk lekker ontspannen loopt iedereen de ronde. We lopen eerst een heel stuk door woonwijken heen. Ik heb zin in het bos maar dat duurde nog even. Wanneer het zover is geniet ik er echt van. Het uitzicht is prachtig en er heerst ondanks de drukte een rust. Een bruggetje over en even verder weer een bruggetje over. We lopen bijna heel de route over de fietspaden maar opeens hebben we een onverhard stuk even wennen maar wel erg leuk.

Wat me onderweg opvalt is dat het minder heet is dan vorig jaar. Natuurlijk is het warm maar het lijkt wel of er meer schaduw dit keer is in het bos en daar ben ik erg blij mee. Bij de drankpost neem ik een spons voor wat verkoeling aan. Dat vind ik genieten. Even die verkoeling op mijn voorhoofd en polsen.

Hier en daar haal ik in en wordt ik zelf ingehaald we zijn al op 5.5 km als er een dame me inhaald en ik merk dat er nog iemand niet ver achter me zit. Hou ik haar achter me of niet. 800 meter voor de finish laat ik haar gaan. Verbruik je energie maar ik weet waar ik het eruit kan halen. Papa staat links van me en maakt foto’s van me.

De Zuidersterloop 2015

Boost! Papa gehad nu mama nog. 200 meter voor de finish ga je de finishlaan in en daar halverwege zie ik mama zwaaien. En hier ga ik knallen. Ik sprint de dame voorbij en hou het vol tot het einde. Ik hoor de mensen klappen die langs de kant staan. De speaker: en Patricia het zit er ook weer op. De dame die de nummers noteert zegt nog gauw wat een gaaf nummer heb jij!! Ja hè is het enige wat ik kan antwoorden. Ik ben enorm blij.

zuidersterloop-2015-4

7.53 km 50:22 geeft mijn horloge aan. De officiële uitslag 50:16 Ik krijg een waterflessen, een blikje red Bull en samen met mijn ouders haal ik mijn tshirt en een AA drink op.

zuidersterloop-2015-5

Ik trek gauw het shirt aan want ik koel gelijk af. Helemaal blij lopen we richting de auto waar mijn vriend staat te wachten. Nog even kijken we naar iemand die ik ken.

zuidersterloop-2015-6

Deze loop was weer top, de vrijwilligers langs de kant waren aardig, gaven je extra power door wat te zeggen of te klappen en zelfs bussen werden stop gezet.

Volgend jaar weer!

 

De leuke foto’s met dank aan papa.