Deon Meyer - 13 uur

Deon Meyer – 13 uur

Veel lovende woorden voor 13 uur van Deon Meyer. Volgens Vrij Nederland was het de Thriller van het jaar. Deon Meyer is winnaar van diverse awards. Het maakte me nieuwsgierig en de achterkant van het boek beloofde veel goeds.

Wanneer een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad verdwijnt en politici in paniek raken over het beschadigde imago van de stad, krijgt inspecteur Benny Griessel de taak om de jonge vrouw terug te vinden. De keuze voor Benny is allesbehalve oncontroversieel, want zijn alcoholprobleem is alom bekend, en zijn carrière is na 25 jaar bij de politie nagenoeg tot stilstand gekomen. Maar de zaak van het verdwenen meisje biedt hem een kans om nog een keer te laten zien waarom velen binnen de politie en de politiek hem als een ware legende beschouwen. Benny heeft slechts dertien uur de tijd om de jonge vrouw terug te vinden, om twee moorden op te lossen en om tussendoor zijn jarenlange ervaring over te dragen op de volgende generatie misdaadbestrijders, die afkomstig zijn uit alle etnische groeperingen die het nieuwe Zuid- Afrika rijk is. Dertien uur om een complot te ontrafelen dat een bedreiging blijkt te vormen voor het hele land?

Deon Meyer - 13 uur

Wat vond ik van 13 uur?
Namen als Oerson, Fransman, Benny Griesel, Mbali Kaleni en ga zo maar door. Voor mij zijn zulke namen een probleem bij het lezen. Ik moet moeite doen om te onthouden wie wie is. Bij dit boek duurde het lang en heb ik daardoor ook geen beeld kunnen vormen van de personages. Ik heb het boek uitgelezen maar door de moeite met de namen trok het boek me niet heel erg. Daarnaast kwam het verhaal langzaam op gang. Gelukkig was het verhaal wel leuk en toch had de spanning me voldoende te pakken om het boek uit te lezen en te willen weten hoe het afliep. Over het algemeen ben ik dus wel tevreden maar het was wat moeilijk om er echt in te komen. Wanneer ik volgende keer een boek van Deon Meyer zie zal ik hem zeker oppakken maar wel eerst naar de namen kijken die gebruikt worden.

Specificaties
Deon Meyer – 13 uur
Nederlands
368 pagina’s
Uitgeverij A.W.Bruna Uitgevers juli 2012