Boekenland

Deze maand verwacht in Boekenland #1

Een oude rubriek in een nieuw jasje. Elke maand deelde ik een tijd met jullie welke boeken er gingen komen. Opeens deed ik dit niet meer. Waarom? Geen idee en ik mis het om te delen welke boeken er gaan komen. Het is leuk om te kijken welke boeken er gaan komen en jullie te inspireren. Vanaf deze maand daarom weer een mooi overzicht met boeken die je kan verwachten in boekenland.

Drie schrijfsters, twee genres. Alle drie de schrijfsters bij mij bekend door eerdere boeken die ik van ze las. Sharon Bolton ken ik van Kleine zwarte leugens, Nachtmerries en Het donkerste water. Over Kleine zwarte leugens schreef ik; Kleine zwarte leugens maakt de verwachtingen waar. In het begin zit ik te wachten dat er iets gaat gebeuren wat me sjokkeert, dat gebeurt niet maar hoe verder ik kom hoe meer ik in het verhaal zit en wil weten wat er allemaal op het kleine eilandje gebeurt.

Gaby Rasters leerde ik kennen door Follow Like, Share en Nooit meer bang. Nooit meer bang was een boek wat me raakte en waarmee ik ging meeleven met de personen, ging hopen op een goed einde en antwoorden. Heel anders dan de eerste drie boeken. Echt een stap hoger.

Reina Crispijn ken ik door haar boek Eilandliefde wat zich afspeelde op Trellingerland en waar nu naar teruggekeerd gaat worden. Ik ben benieuwd of ik weer helemaal verdwijn in het eiland waarvan ik zei; Trellingerland wordt zo mooi omschreven dat ik het eilandje gewoon voor me zag.

Boekenland

Sharon Bolton – Op de vlucht

In de heuvels tussen Engeland en Schotland maken dertien passagiers bij zonsopgang een ballonvaart. Een prachtige ervaring, tot ze op de grond een brute moord zien gebeuren. In het komende uur zal iedereen in de ballon zijn omgekomen, op één vrouw na. Alleen en bang, terwijl ze niemand nog vertrouwt, vlucht ze voor haar leven. Op weg naar de enige plek waar ze zich nog veilig voelt. Maar ze heeft het gezicht van de moordenaar gezien – en hij dat van haar. Hij zal niet rusten tot hij de laatste getuige van zijn misdaad heeft uitgeschakeld…

Boekenland

Gaby Rasters – Hou me vast zoals ik was

De vrolijke Jasmijn staat midden in het leven, net als haar zes vriendinnen. Ze delen lief, leed en de grote vragen met elkaar. Carrière, mannen, kinderwens: alles kan besproken worden bij een lekker taartje of een groot glas witte wijn. Geen van hen wil echt volwassen worden, maar als Jasmijn slecht nieuws krijgt, komt alles in een heel ander licht te staan: ze heeft borstkanker. Na een borstamputatie en chemo probeert Jasmijn het leven weer op te pakken, maar haar oude energie lijkt ze maar niet terug te vinden. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriendinnen, die ze via appjes op de hoogte houdt, met wie ze taartjes eet wanneer de controles goed zijn, en die de bruiloft met haar geliefde Ralf tot een extra bijzondere, intense dag maken. Maar net als ze zich veilig begint te wanen, vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme.

Gaby Rasters heeft het leven van haar recent overleden vriendin als leidraad genomen voor het schrijven van dit boek. Zo is dit een zeer persoonlijke roman geworden die geen lezer onberoerd zal laten.

Boekenland

Reina Crispijn – Droomplek

Door omstandigheden moet Katja even helemaal weg van alles en vooral: van iedereen. Op de vlucht voor een engerd die alles uit de kast trekt om haar te versieren besluit hoofdpersoon Katja in “Droomplek’ van Reina Crispijn de feestdagen door te brengen op Schiermonnikoog. Onderweg hoort ze van het eiland Trellingerland. Dát moet pas een goede plek zijn. Ze verandert haar reisdoel, en door deze ene keuze verandert haar hele leven. “Droomplek’ is een zelfstandig te lezen roman met nieuwe personages die je terugvoert naar de door Reina Crispijn bedachte droomplek Trellingerland, die al eerder voorkwam in haar roman “Eilandliefde’

 

Drie aanraders maar welke zou jij willen lezen? Heb je nog mooie tips die deze maand in boekenland verschijnen dan hoor ik dat graag.