sneeuwexpress

Deze maand verwacht in Boekenland #2

Wat is er nieuw in boekenland deze maand? Heel veel, de zomermaanden waren nog rustig. Er kwam toen hier en daar een boek uit maar nu komt het ene na het andere boek uit. Niet alles wil ik lezen maar een hoop lijkt me fijn, leuk, spannend of interessant. Helaas kan ik niet alles lezen wat boekenland heeft maar ik probeer zo veel mogelijk mee te pakken. Een winterthriller zoals Sneeuwexpress lijkt me heerlijk met de regen tegen het dak of een romantisch boek van Marina Folkers.

Suzanne Vermeer – Sneeuwexpress

Zakelijk gaat het Anna van Laarhoven voor de wind. Als directrice van imagobureau Up-Grade! rekent ze voornamelijk BN’ers tot haar clientèle. In haar privéleven gaat het er wat minder rooskleurig aan toe. Ze vermoed dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Levi is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber met wie geen land te bezeilen is. Tijd dus voor wat family time.

Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg, waar ze met de trein naartoe zullen reizen. Door problemen met een nieuwe cliënt is ze echter genoodzaakt haar gezin vooruit te sturen en zelf later te komen. Maar wanneer ze een paar dagen later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is het hele huis overhoopgehaald en haar gezin spoorloos. Op tafel ligt een briefje:Geen politie, anders vallen er doden.

Sneeuwexpress

 

Marina Folkers – Meer dan ooit

Marina Folkers neemt je in “Meer dan ooit’ mee naar Frankrijk. Een paar weken na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten. Na het succes van Marina Folkers’ roman “Onder de sterren van Montpellier’, die zich ook afspeelde in Frankrijk, is “Meer dan ooit’ weer een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Sneeuwexpress

Debbie Johnson – Kerstmis in het duincafe

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Sneeuwexpress

Drie aanraders maar welke zou jij willen lezen Meer dan ooit, Sneeuwexpress of Kertmis in het duincafe? Heb je nog mooie tips die deze maand in boekenland verschijnen dan hoor ik dat graag.