De dierentuin meer dan dieren

De dierentuin meer dan dieren

In de diergaarde kom je om naar de dieren te kijken. Heel logisch maar de dierentuin is meer dan dieren. Wat kan je naast dieren dan nog meer zien? De verschillende gebouwen waar de beesten in verblijven en diverse mooie planten.

Diergaarde Blijdorp heeft veel monumentale panden. Ze mogen niet gesloopt worden. De bestemming mag aangepast worden maar bepaalde kenmerken moeten blijven bestaan. De uitstraling met deze oude panden voelt fijn, vertrouwd, oud maar wel mooi. De bovenste foto is ook een herkenbaar punt in blijdorp als je er al jaren komt. Op dit moment zijn ze daar het nieuwe leeuwenverblijf aan het afbouwen en het ziet er nu al echt fantastisch uit. Zometeen zijn ze dichter bij maar het belangrijkste ze hebben meer ruimte dan in de oude verblijven.

De dierentuin meer dan dieren

Ik kijk ook graag naar het groen om me heen. Vooral in de lente en zomer gaan er van allerlei bomen en planten in bloei staan. Je vind hierdoor prachtige bloemen en planten. Van de week hebben we ook heel veel verschillende soorten gezien. Velen moeten nog uitkopen maar staan volop in de knop.

Het-is-weer-tijd-voor-de-dierentuin-1

In het vlinderverblijf is een heel mooi soort groen. Enorm grote bladeren drijven op het water. Prachtige bloemen erbij. Ze lijken wel zo sterk dat ze je kunnen dragen. Dit doen ze wel met baby’s maar niet met ons erop natuurlijk.

Het-is-weer-tijd-voor-de-dierentuin-5 Het-is-weer-tijd-voor-de-dierentuin-4 Het-is-weer-tijd-voor-de-dierentuin-3

Ga jij alleen voor de dieren naar de dierentuin of kijk jij ook verder dan alleen de dieren.