Diergaarde Blijdorp Amazonica

Diergaarde Blijdorp heeft een nieuw verblijf voor de vlinders gemaakt; Amazonica. In Amazonica wandel je door een stuk Amazonegebied (circa 2500 m2) in een groot koepelvormig gebouw. Het is er tropisch warm en er fladderen honderden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Je wandelt langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen. Bewonder vanaf een grote zandbank, middenin de rivier, het leven in en om het water. Vorige week ben ik eindelijk gaan kijken. Natuurlijk moeten er nog veel vlinders uit de poppen komen en de bloemen nog gaan bloeien maar het is al erg mooi.

Diergaarde Blijdorp Amazonica

Na een half rondje te hebben gelopen met mijn  55-250 mm lens heb ik gewisseld naar mijn 50 mm lens. Even wennen maar onderstaande foto maakte ik ermee en daar ben ik erg blij mee. Het is leuk om tijdens een bezoekje aan de dierentuin te wisselen van lens en hetzelfde stuk met die lens te lopen. Kijken hoe je dezelfde dieren ziet maar dan met een andere lens.

Binnenkort ga ik zeker weer om te kijken welke mooie vlinders uit de poppen zijn gekomen en hoe de tuinen erbij staan.