Diner time

Diergaarde Blijdorp: Diner time

Als er één ding is waar ik niet van hou in de dierentuin dan is het Diner time. Ik hoef niet te zien hoe een slang een muis eet, een gier een konijn of wat voor beest dan ook iets naar binnen zie werken waar nog bloed aan zit. Sowieso heb ik moeite met mensen of dieren iets zien eten. Toch heb ik mooie foto’s gemaakt van dieren die aan het eten zijn. Soms kan het toch heel mooi zijn. 

Diner time voor de ijsbeer

We waren net binnen in de dierentuin en wilden naar het oude gedeelte lopen. Je komt dan langs een paar dieren dus die namen we gelijk even mee. De ijsbeer kan je natuurlijk niet overslaan. We zien hem staan en het valt ons op dat hij allemaal schuim om zijn bek heeft. We vinden dit heel raar maar niet veel later snappen we waardoor. Het was etenstijd. De ijsbeer was aan het eten en het is dat het een vis was maar het geluid wat eraf kwam was echt heel bizar. Je hoorde gewoon de ruggegraat kraken van de vis. De kracht waarmee er getrokken werd was echt enorm hard. Toch ondanks dat ik het heel vies vind is het ook fascinerend om te zien.

Diner time

Niet veel verder waren de prairiehondjes aan het eten en dat is zo schattig. De prairiehondjes zijn favoriet bij mij, ik moet er altijd heen en het liefst heen en terug nog een keer. Ik kan zo genieten als ik naar ze kijk. Hoe ze zitten, zich gedragen, achter elkaar aanzitten, met elkaar spelen of naar ons kijken. Je mag één keer raden wie mij hier het meeste opviel van deze groep die lekker zaten te eten.

diner time

Inderdaad die heerlijke dikke aan de rechterkant. Die zat heerlijk te smullen van zijn brokje. Aandachtig bracht hij het elke keer naar zijn mond om er een stukje af te bijten en er van te genieten. Ik had hier nog wel even naar kunnen kijken maar helaas is dit ook een plek waar het enorm druk kan worden.

Kijk met brokjes, peentjes en groentes heb ik minder problemen om naar te kijken als dat gegeten wordt dan iets met bloed of vlees. Gelukkig zijn er genoeg dieren die groen eten. We hebben gefascineerd staan kijken bij de gorilla. Zo mooi hoe hij het vastpakt, naar zijn mond brengt, het kauwt en dan kijkt wat hij verder nog wilt hebben. Die mooie handen daar kan ik dan echt naar blijven kijken.

Één verblijf sla ik permanent over in de dierentuin en dat is van de gieren. Mij doe je geen plezier met een kijkje bij deze beesten. Ik vind ze vies en krijg de rillingen van ze. Mijn vader vind het altijd leuk om in elke dierentuin een vieze foto voor me te maken. Me er lekker mee te pesten.

Dit is een kleine greep uit de vele foto’s die ik heb gemaakt in de dierentuin toen ik er met Rianne was op 19 september. Er zulle zeker nog meer volgen in een andere categorie.