Kerstteksten

DIY Boekenpagina’s met kerstteksten

Boekenpagina’s met kerstteksten is erg leuk en gemakkelijk om te maken. Je hebt heel weinig nodig om dit leuks te creëren. Voor velen lezers is het een no go om te scheuren in een boek. Ik kan je garanderen dat ik het ook niet graag doe. Ik scheur de pagina’s uit boeken die heel oud zijn, beschadigd en/of er speciaal voor zijn gekocht.

Om leuke boekenpagina’s met kersttekst te maken heb je heel weinig nodig. Drie dingen heb je nodig die je vast en zeker wel in huis hebt.

Je hebt nodig;

Een boek
Een printer
Laptop of computer

Met een boek is het wel het leukste om een oud boek te nemen wat al een beetje vergeelt is zodat het er wat ouder uitziet. Door ouder papier vind ik de sfeer leuker dan wanneer de pagina’s heel wit zijn. Je Scheurt uit het boek een aantal pagina’s. Scheur ze zo mooi en recht mogelijk uit het boek. Zo blijven de pagina’s het mooist.

Zoek een paar leuke korte teksten uit. Tik deze in een tekstverwerkingsprogramma. Zelf werk ik met Indesign maar met word kan je dit ook maken. Stop je papier in de printer en druk de gekozen tekst af op de pagina’s. Zorg dat je tekst dezelfde kant op staat als de tekst op de pagina. De tekst dezelfde kant op geeft het mooiste effect met de tekst op de pagina’s.

Niet elke tekst is geschikt om te plaatsen. De tekst hierboven is erg leuk maar het is te veel tekst en daardoor moest ik een kleiner font gebruiken. De tekst hieronder is veel duidelijker en leuker daardoor.

Een kleine DIY die erg gemakkelijk is uit te voeren. Heb je hem geprobeerd te maken tag me dan vooral via Instagram of Twitter waar mijn accountnaam @donderdesign is.