Diy: Morgen is er weer een dag

Diy: Morgen is er weer een dag

 Standaard lijstjes met foto’s zijn er zat. Zelf maken van een lijstje is veel leuker. Zo kan ik zelf de maat, de dikte, de kleur, echt alles zelf bepalen en weer eens lekker creatief zijn.

Hoe maak je zelf een lijst met een afbeelding erin.
Je hebt dik karton, een mooie print, een afbeelding, een snijmat, een potlood, een liniaal, tape en een mesje nodig.

Op het karton teken je de pass patout uit en daarna snij je het uit het stuk karton. Zo ontstaat er een pass partout. De pass partout lig je op je papier neer waarmee je het wilt beplakken. In het midden haal je een stuk uit het papier maar let op dat je 2 cm tot de rand van het pass partout laat zitten. Snij het papier in op de hoeken, vouw het om en plak het vast. Op deze manier zijn de binnen randen ook beplakt. Doe dit ook voor de buitenrand.

Diy: Morgen is er weer een dag

Je gekozen afbeelding plak je tegen het pass partout aan en daartegenaan plaats je een dik karton. Zo zie je niet dat je papier geplakt hebt en een foto ertegenaan hebt geplakt. Je kan een haakje plaatsen zodat je hem kan ophangen of je kan een pootje snijden zodat hij kan blijven staan.

Het resultaat is een vrolijk lijstje met een leuke tekst erin. Natuurlijk kan je er ook een tekening, foto of ander iets in doen maar ik koos voor deze mooie tekst.

morgen-is-er-weer-een-dag-1