aardigs

Doe elke dag iets aardigs

De kleinste goede daden hebben de grootste impact. Een zin die zo waar is. Herinner jij je de grote goede daden of de kleine? De kleine maken juist vaak veel meer indruk. Let er maar eens een week op en dan zal je het zien. Van Uitgeverij BBNC kreeg ik een heel mooi boekje Doe elke dag iets aardigs. Dat boekje doet je vaker stil staan bij de kleine dingen of soms de grote dingen.

Aardigheid verspreiden – en ontvangen – is essentieel om een leven vol vrede, welzijn en geluk op te bouwen. Doe elke dag iets aardigs staat vol betekenisvolle quotes van geliefde historische figuren en doordachte opdrachten, waaronder inspirerende suggesties voor willekeurige aardige gebaren. Bovendien biedt dit boek volop ruimte om bevindingen en bezinningen op te schrijven. Zo wordt dit journal een prachtig souvenir dat je helpt de aardigheid in je leven te voeden, waarderen en herinneren.

Het boekje is een lekker formaat. Het is net geen A5 maar 18 x 13 cm en dat ligt erg lekker in de hand. Echt een soort dagboek formaat. Het is een stevige soft cover met stevige pagina’s en een leeslint.

Het voorwoord is zo krachtig en waar. Het voorwoord gaat over aardigheid uitoefenen. Door aardigheid uit te oefenen kan de grote wereld een beetje kleiner aanvoelen, al is het maar voor even. Aardigheid heeft fijne bijkomstigheden. Zo gaat het stress tegen, kan je beter met negatieve emoties om gaan. We worden gelukkiger van aardig zijn. We voelen on meer verbonden en het werkt aanstekelijk. Het boek is echt bedoelt om meer aardigheid in je leven te ontwikkelen en te zien.

Je hoeft het boek niet van voor naar achter te gebruiken. Begin achterin, voorin of halverwege doe ermee wat jij wilt. Je vind aardigheidsoefeningen en inspirerende quotes. Er zijn vier pagina’s met willekeurige daden van aardigheid. Hier staan hele simpele dingen tussen maar die een ander heel erg kan waarderen en ene kleine moeite vaak is. Er staan dingen tussen die wat groter zijn maar wel heel mooi om te doen.

Op de pagina’s kan je de datum invullen van wanneer je het gedaan hebt, onder de zin kan je de ervaring die het opbracht opschrijven. ZO staat er bijvoorbeeld; Spreek iemand vandaag wat bemoedigende woorden toe? Wat was het? Hoe voelde het? Hieronder vul je dan je ervaring in. Niet alleen zulke opdrachten maar ook opdrachten om over na te denken; Maak een lijst met gedenkwaardige aardige dingen die mensen voor jou hebben gedaan. Hoe hebben deze daden jou veranderd?

Hoe een gevulde pagina van mij eruit ziet.

Zoals ze zelf zeggen een journal voor al je random acts of kindness en dat is het zeker. Het is leuk om aan het einde van de dag terug te kijken op de aardige dingen die ik gedaan heb. Aan het begin van de dag is het leuk om te kijken wat voor aardigs ik zou kunnen doen die dag en wat ik ervoor moet gaan doen om het te bereiken. De mensen kunnen wel wat aardiger zijn in een wereld waar we elkaar altijd maar voorbij rennen, vliegen en lopen. Ik ga nog heel veel plezier aan dit boekje beleven.

Een leuk cadeau voor jezelf of een ander om je meer bewust te worden van de aardige dingen in het leven. Het boek is te koop bij bol.com voor € 12,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC