brein

Doe elke dag iets om je brein te trainen

Uitgeverij BBNC heeft al meerde Doe elke dag iets… journals uitgegeven. Eerder ben ik aan de slag gegaan met Doe elke dag iets aardig, iets waarvan je in balans blijft en iets om je dag goed te beginnen. De één ligt boven naast mijn bed en de andere beneden. Ik gebruik ze niet elke dag maar soms vind ik het leuk om erin te lezen en me te laten inspireren om er een opdracht uit te doen of een vraag te beantwoorden. Ik voeg een nieuwe aan mijn rijtje journals toe. Een mooi fel gekleurde journal: Doe elke dag iets om je brein te trainen. 

brein

Je brein trainen is belangrijk

Mijn brein trainen dat doe ik denk ik wel bijna elke dag. Is het niet met een spelletje oplossen op mijn telefoon dan is het wel met iets oplossen op mijn werk. Ik vind het leuk om iets te leren, mijn brein te kraken. Het brein heeft net als het lijf voeding nodig om te groeien en gezond te blijven. ‘Doe elke dag iets om je brein te trainen‘ is een journal vol inspiratie, puzzels en oefeningen waarmee je een jaar lang je hersenen uitdaagt en zo nieuwe neurale verbindingen legt. Met de woorden van grote denkers en creatieve genieën om je te begeleiden en genoeg ruimte om daarop te reflecteren doe je nieuwe, frisse inzichten op. Zo houd je je brein scherp!

Journal om je brein te trainen

Na een korte intro wordt de vraag gesteld welk cijfer je jezelf die dag geeft. De journal is daarna in een vrije volgorde te doorlopen en aan het einde als je heel de journal hebt doorlopen komt dezelfde vraag weer aan bod. Na allerlei kennis te hebben verzameld hoop je natuurlijk dat je jezelf een hoger cijfer geeft. Elke dag is er een vraag in te vullen zoals in een echt journal. Vragen die voorbij komen; Wat ik vandaag ontdekte met vallen en opstaan, Een feit wat ik vandaag leerde, Iets onzichtbaars wat ik vandaag zag en zo nog heel veel meer vragen. Helaas staan er maar 35 echte breinbrekers in waar je aan de slag gaat met een puzzel. Ik had er graag meer van gezien in deze journal want dan ben je echt je brein aan het trainen. Ondanks dat je bij vragen beantwoorden ook je brein traint.

Deze journals vind ik altijd leuk om in te vullen, na te denken over mijn antwoord en een vraag te zoeken die bij de dag past. Je hoeft niet de eerste vraag in te vullen die je tegenkomt want misschien past deze niet bij de dag. Dan zoek je de volgende tot je weet dat je een antwoord kan geven die je wilt geven en bij je gevoel past.

Mooie felle kleur

Het formaat van deze journal is even groot als de andere dus hij past mooi bij de andere, dus ze kunnen mooi op een rijtje staan in de kast. Deze heeft een felle kleur in vergelijking tot de andere. De kleur op de voorkant komt in het deisgn binnen in terug. Met een mooie blauwe leeslint en de blauwe tekst maakt het een mooi geheel. Quotes op een hele pagina hebben een mooie achtergrond in de blauwe kleur en komen mooi tot zijn recht.

De volgorde waarin je deze journal gebruikt is niet belangrijk. Sla een pagina open en doe deze. Vul de datum van de dag in dat je hem doet op de daarvoor bestemde plek en je weet wanneer je deze pagina gedaan hebt. De pagina’s zijn niet voorzien van een datum dus je bent vrij om in te vullen wanneer je wilt. Wil je meerdere op één dag doen dan kan dat natuurlijk, je bent helemaal vrij hoe jij deze journal gebruikt. De journal is verkrijgbaar voor € 14,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC