in balans

Doe elke dag iets waarvan je in balans blijft

Doe elke dag iets waarvan je in balans blijft is een mindfulness journal. Een heel erg handzaam journal. Softcover met de blauwe tekst en accenten in folie. Simpele uitstraling maar hier houd ik wel erg van, zeker de blauwe folie details. Deze details zijn doorgetrokken tot de zijkant.

in balans

Het dagelijks leven is hectisch. We weten dat we het wat kalmer aan zouden moeten doen, maar momenten van rust herkennen kan moeilijk zijn. Dit journal helpt je de plaatsen, mensen en ervaringen te herkennen die je geest tot rust brengen, je lijf verlichting bieden en je leven betekenis geven. Van artiesten en atleten tot bedrijfsleiders, dit boek staat vol wijze adviezen en inspirerende mensen die je leren meer mindful te zijn en te leven in het hier en nu. Dankzij de dagelijkse opdrachten en reflectiemomentjes in dit journal, doe jij vanaf nu elke dag iets waarvan je in balans blijft – en komt.

Ongenummerde journal

Een journal als dit vind ik fijn na een drukke dag als ik helemaal nergens zin in heb en eigenlijk niks moeilijks wil maar toch nog wat wil doen. Dan is dit dus fijn, even een stukje tekst lezen en dan de vraag, opdracht erbij beantwoorden of doen. Een rust moment vind ik dat. Deze journal is ongenummerd. Je kan een willekeurige pagina open slaan om te lezen, mee aan de slag te gaan of beantwoorden.

Bijna alle pagina’s beginnen met een quote van een bekend persoon. Een quote van Bill Gates tot Elbert Hubbard of Eleanor Roosevelt tot John Burroughs. Een diversiteit in quotes dat zeker. Na de quote komt een aansluitende zin of vraag om te beantwoorden. Dit is op een leuke manier gedaan want bij de quote denk ik al even na over de tekst en daarna zal ik moeten nadenken over de vraag of zin die hierop volgt.

Journals als deze vind ik echt fijn, een kort moment om even na te denken over een stelling, een quote in te laten werken of een oefening te doen. Ondanks dat ik dit heel leuk en fijn vindt ben ik de persoon die het vergeet. Dan zijn er dagen niks ingevuld terwijl vaak dit de dagen zijn dat ik het wel had moeten doen om even uit de hectiek te gaan en dat rust momentje te pakken.

Leeslint

De journal waarvan je in balans moet blijven bevat een leeslint en dat vind ik echt een meerwaarde. Wanneer je de vragen op volgorde wilt doen kan je de leeslint gebruiken om te zien waar je gebleven bent. Makkelijk want zo hoef je niet te zoeken.

in balans

Gelukkig is het bij de Doe elke dag iets waarvan je in balans blijft journal niet erg als je een keer overslaat. De pagina’s zijn niet voorzien van een datum dus je bent vrij om in te vullen waarneer je wilt. Wil je meerdere op één dag doen dan kan dat natuurlijk, je bent helemaal vrij hoe jij deze mindfulness journal gebruikt. Deze journal is verkrijgbaar voor € 14,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC