elke dag iets

Doe elke dag iets wat je laat glimlachen

Glimlachen, hoe vaak doe je dat op een dag? Wat laat je glimlachen? Met doe elke dag iets wat je laat glimlachen ga je aan de slag om te kijken naar wat je heeft doen glimlachen die dag. Was het een persoon, gebeurtenis of een gedachte. Het is een journal maar dan op een hele andere manier.

elke dag iets

Het is wetenschappelijk aangetoond dat iedere dag glimlachen je gelukkig maakt. De 365 uitspraken, opdrachten en grappen in dit ongedateerde dagboek zullen je mondhoeken dagelijks laten omkrullen. Of je nu een bladzijde per dag leest of even snel het boek openslaat voor een vlugge dosis serotonine: het zal instant een glimlach op je gezicht toveren. Een dag niet gelachen, is immers een dag niet geleefd.

elke dag iets

Onderdeel van een hele reeks doe elke dag iets…

Dit boekje hoort bij de vele Doe elke dag iets reeks van Uitgeverij Mus. Het zijn journals maar dan met een twist. Doe elke dag iets om je brein te trainen,  en  doe elke ochtend iets om je dag goed te beginnen zijn er twee die ik al in mijn bezit heb. Momenteel heb ik er in totaal vijf. Het zijn journals maar je verteld niet over heel je dag. Het ligt uit waar het om vraagt. Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn. Je slaat het boekje open op een willekeurige dag schrijft de datum op wanneer je hem invult en beantwoord de vraag. Zo kan het zijn dat je gevraagd wordt om op te schrijven welke geluiden uit de natuur je vandaag deden glimlachen of hoe je vandaag een compliment kreeg over je glimlach.

De looks van deze journal

Hierboven heb je al een aantal keer kunnen lezen dat ik het een boekje noem. Dit is niet zonder reden. De maat is namelijk de reden. Met een maat van 122 mm x 149 mm is het echt een boekje. Een heerlijke maat die in je tas past en zo bij je kan dragen. Want je kan er ook voor kiezen dat het boekje niet jouw vraag bedenkt maar jij de vraag zoekt bij jouw antwoord. Want niet elke dag zal een zweem fysiek humor mij doen glimlachen of humor mij vandaag redden of een kind een glimlach op mijn gezicht toveren. Wanneer dat gebeurt kan je wel die vraag opzoeken en hem noteren. Terug naar de looks want dat heeft deze zeker. De kaft is roze/roos met een groot vlak zilverfolie wat lijkt op een spiegel. Ik heb het idee dat als je dit boek voor je houd ze willen dat je in de spiegel kijkt. Een mooi blauw leeslint zodat je weet waar je vorige keer was gebleven.

De inhoud is lekker speels met diverse lettertypes en alles in oranje en roze/rood. Naast invullen is het ook lezen van teksten. Er staat een quote, gedicht, feit of ander soort tekst om te lezen wat past bij wat je gaat invullen. Ik vind dit hele leuke boekjes je staat meer stil bij wat er die dag is gebeurt maar op een hele andere manier. Het is laagdrempeliger. Lijkt deze journal jouw ook leuk dan kan je hem aanschaffen voor € 15,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus