doeboek

Doeboek voor volwassenen

Weet jij nog wat je vroeger deed in de auto op weg naar jullie vakantiebestemming? OF in de avond als het schemer werd en je nog net even buiten kon zitten weet je nog wat je deed? Ik wel! Wij kregen van een doeboek van onze ouders. Ik kan me er nog één herinneren van Bobo en Donald Duck. Ik denk zelfs dat deze twee hier nog ergens in huis moeten liggen. Ja ik ben zo iemand die dit bewaard en de dingen die ik dan niet gedaan heb of niet snapte nu probeer als ik het weer tegenkom. Op de foto hierboven zie je ook mijn plekje waar ik zit met het boekje. Op mijn balkon in de schaduw van de blaadjes van de boom.

doeboek

Er is nu een doeboek voor volwassenen, hoe tof is dat! Helaas ga ik niet op vakantie en als ik op vakantie zou gaan met de auto zou ik zelf rijden dus niet achterin de auto spelletjes oplossen helaas. Gelukkig hoef je niet op vakantie om lekker met het doeboek aan de slag te gaan. Je kan lekker in de tuin, op het balkon of op de bank gaan zitten en in je doeboek aan de slag.

Dit is het eerste ‘Doeboek voor volwassenen’. Het barst uit zijn voegen door een verscheidenheid aan activiteiten die niet alleen dienen om de tijd te doden, maar ook om er iets van op te steken terwijl je jezelf vermaakt, bijvoorbeeld op vakantie, maar ook daarna in je vrije tijd. Het ‘Doeboek voor volwassenen’ bevat puzzels, opdrachten en raadsels in verschillende grote thema’s waarvan de belangrijkste overeenkomst de diversiteit ervan is. Je kunt in elk geval heel veel leren over van alles. Dit jaarlijkse ‘Doeboek voor volwassenen’ is gemakt door de kampioen van de Spaanse quizshow Saber y ganar (Weten en Winnen) Daniel López Valle en gerenommeerd illustrator Cristóbal Fortúnez. Het boek verschijnt voor het eerst in het Nederlands, maar is in Spanje al jarenlang iedere zomer een verkoophit!

De cover geeft me al een old skool summer vibes. Spot uv op de letters en een mooie sfeer. De sfeer in het doeboek is wel een beetje anders dan de cover iets meer donkerder getekend en minder vrolijk maar wel passend bij de onderwerpen maar minder vrolijk wat me in de cover echt aanspreekt. Wat vooral het put is met het doeboek is om je telefoon uit te zetten, een pen of potlood te pakken en met de 150 oefeningen te beginnen. Echt even in het moment zijn en jezelf vermaken in plaats van vermaakt worden door beeld.

Ik ben al lekker aan de slag gegaan in het doeboek. Het voelde weer net als vroeger. Eerst even doorbladeren, kijken naar welke moeilijkheid ik zin heb en dan lekker wat oplossen. Er zitten uitdagende opdrachten tussen. Schematische platenhozen bijvoorbeeld. Hier moet je een platenhoes koppelen aan de bandnaam maar het is een zelfgemaakte cover en niet de originele. Recensies zijn er ook om eerlijk te zijn en daarom twee foutjes die ik ben tegengekomen in puzzels die ik wil melden. Ik kwam niet uit een puzzel. Ik wist zeker wat er moest komen te staan maar het aantal vakjes kwam niet overeen. Gewoon ingevuld en dan een letter achter het vakje gezet. De andere heb ik ook gewoon opgelost. Het zijn details waar ik duidelijk over wil zijn. Foutjes kunnen gemaakt worden en gelukkig kon ik het wel gewoon afmaken en oplossen.

Ik ga nog uren plezier hebben van het doeboek. Sommige opdrachten moet ik echt moeite voor gaan doen. Ze gaan over muziek en daar luister ik wel naar maar ik weet zeker niet alles over muziek.  Toch vind ik jet leuk om op te lossen. Misschien ga ik soms google gebruiken om meer te weten komen van de muziek of de films die worden uitgebeeld. Tussendoor leer je ook nog wat Engels en andere talen door de opdrachten van woorden en landen te verbinden.

Met de foto’s krijg je een kleine impressie maar op mijn TikTok zal ik er nog meer over delen.

Wil je net als ik terug in de tijd maar dan met een vakantie doeboek voor volwassenen dan is dit echt wat voor jouw en zeker nu met de vakantie voor de deur is dit een uitkomst om mee te nemen voor in de auto, op het vliegveld of gewoon voor thuis of op je werk in de pauze. Voor €17,50 is het doeboek te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.).

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus