Donder 5 jaar

Donder 5 jaar

5 jaar geleden koos ik ervoor op mezelf te gaan wonen. Na een tijdje is het toch wel erg stil als je thuiskomt, de muren zeggen niks terug en de planten ook niet. Ik miste iets van levendigheid in huis. Ik heb altijd gezegt dat ik een konijntje wou maar om met hooi in huis te zitten leek me niet fijn. Wat zou ik vinden van een katje? Op marktplaats tikte ik in kitten met een straal van 10 km rondom mijn huis. Daar bovenaan stond hij een rode kitten, mannetje en de laatste in het nest. Ik besloot te bellen, of ik gelijk kon komen kijken want morgen op zondag kon niet. Ik ben naar mijn vriend gelopen en heb hem verteld wat ik wou, we stapten in de auto reden naar zijn huis, zagen zijn moeder buiten lopen en hij was binnen als laatste over. Ik pakte hem vast en ik wist het, hij is van mij, mijn kleine jongen.

Donder-5-jaar-2

Hij kon gelijk mee naar huis, dus in de auto hield ik hem vast, even snel langs de supermarkt om het hoognodige te halen voor die avond en toen naar huis. Dat dit alweer vijf jaar geleden is kan ik nog steeds niet geloven, mijn kleine Donder is nu een grote jongen, met een eigen wil maar die enorm goed luistert. Een kat die me vijf jaar geleden vijftien euro koste en natuurlijk een hoop spulletjes maar voor nog geen vijftienmillioen zou ik hem wegdoen.

Donder-5-jaar

Lieve Donder vanavond eten wij lekker een tompouce om jouw verjaardag te vieren en wij hopen dat jij nog heel lang bij ons mag blijven.