hooglanden

Donna Ashcroft – Kerstmis in de Schotse Hooglanden

Dit jaar heb ik echt de kerstboeken vibe te pakken. Gelukkig maar want dan word er tenminste nog wat gelezen. Helaas ben ik dus ziek geweest en dan gaat lezen niet lekker maar toen het weer kon heb ik Kerstmis in de Schotse Hooglanden opgepakt en ben ik blijven lezen. Wat een heerlijk boek met de echte kerstvibes.

De dertigjarige Belle Albany voelt zich eenzaam deze kerst. Ze verlangt naar liefde en een beetje wintermagie, maar de vraag is of ze die nog vindt in het slaperige Schotse dorp. Dat verandert als ze de oudere Edina op haar kersenrode fiets ontmoet en besluit een onvergetelijke kerst voor hen beiden te organiseren. Maar dat is nog niet zo makkelijk in Edina’s vervallen kasteel, en zeker niet als haar knappe, lang verloren gewaande kleinzoon Jack Hamilton-Kirk opeens op de stoep staat. Hij is eigenlijk de Grinch in menselijke vorm, dus waarom klopt haar hart zo snel, elke keer dat ze in dezelfde kamer zijn? Hoe hard ze het ook probeert, Belle kan hun groeiende aantrekkingskracht niet negeren. En dan wordt er ook nog een geheim uit Jacks verleden opgerakeld…

Een besneeuwd landgoed op de cover, mooie rode letters voor de titel  wat het een kerstsfeer geeft samen met de takjes aan weerskanten. Jammer dat dit een ebook is want wat had ik dit boek graag in mijn handen gehad. Ja ik blijf echt een fysieke boekenlezer die geniet dat als het boek uit is het een plekje krijgt in mijn boekenkast. Toch lees ik af en toe ebooks omdat de verhalen zo fijn of goed zijn dat ik ze wil lezen. Kerstmis in de Schotse Hooglanden was een heerlijk boek die echt voor mij de kerstsfeer versterkte die ik al voelde.

Wat zou ik graag even een rondje wandelen in Christmas Village. De mooie weilanden vol met sneeuw zien. De leuke plekjes die voorbij komen in het boek bezoeken. De mensen ontmoeten en zien hoe ze er voor elkaar zijn. Want dat komt heel erg naar voren hoe de mensen in Christmas Village voor elkaar klaar staan. De perfecte kerst voor Edina wordt een perfecte kerst voor iedereen in Christmas Village. Meermaals komt er een glimlach op mijn gezicht tijdens het lezen. Toch ergerde ik me ook tijdens het lezen en wel over Jack. Ik wilde hem een schop onder zijn kont geven. Om op te schieten en normaal te reageren als het voor hem te confronterend werd. Gelukkig aan het einde sloot ik het boek af met een fijn en warm gevoel.

Wil je dit boek nog lezen met kerst? Gewoon even downloaden en je kan lezen. Na kerst is dit ook heerlijk om in de sombere januari maand te lezen. Kerstmis in de Schotse Hooglanden van Donna Ashcroft is te koop bij bol.com voor € 3,99 als e-book. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Heartbeat